Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:722693
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.12.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Sintoisms, kas ļoti ietekmējis gan japāņu sadzīvi, gan pasaules uzskatu, ir dzīva reliģija Japānā arī šodien. Sinto uzskatāms gandrīz par japāņu tradicionālo dzīves veidu. 

Termins Sintoisms ("ceļš no Kami") stājās izmantot, lai atšķirtu vietējo japāņu uzskatus no budisma, kas tika ievesta Japānā 6 gadsimta AD. Sintoisms nav dibinātājs un nav oficiāla Rakstus, lai gan tās mitoloģiju tiek savākti Kojiki ("Ieraksti Seno lietu") un Nihon shoki ("Chronicles of Japan"), kas rakstīts ar 8 gadsimtā  Tās centrā ir uzskati noslēpumaina veidojot un saskaņojot Kami varas. Saskaņā ar Sintoisms mītiem, sākumā noteiktu skaitu Kami vienkārši parādījās, un Kami, Izanagi un Izanami pāris, dzemdēja Japānas salām, kā arī ar Kami kurš kļuva senči dažādu klanu.  Japānas imperatora ģimene apgalvo nolaižoties no Izanagi meita, saule dieviete Amaterasu. Visi Kami ir teikt sadarboties ar vienu citu, un dzīve dzīvoja saskaņā ar savu gribu tiek uzskatīts ražot mistisks spēks, kas guvumi to aizsardzību, sadarbību un apstiprināšanu.  Caur godbijību un novērošana noteiktās rituālu pie svētnīcām (piemēram, rituālās tīrības), praktiķi Shinto var nākt saprast un dzīvot saskaņā ar Dieva gribu. 

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1327227
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties