Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:517277
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.06.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ārstēšana
Shigella var izraisīt smagas slimības un pastāvīgu caureju; jauniem zīdaiņiem, vecāka gadagājuma cilvēkiem un cilvēkiem ar novājinātu imunitāti ir īpašs risks, un viņiem nepieciešama tūlītēja antibakteriāla ārstēšana. Šigella dizentēriju var efektīvi ārstēt ar lētām perorālām antibiotikām, piemēram, ampicilīnu vai trimetoprimsulfametoksazolu, ja celmi ir jutīgi. Ciprofloksacīnu, pivmecilīnu un ceftriaksonu pašlaik Pasaules Veselības organizācija iesaka multirezistentu Šigella celmu ārstēšanai.
Šigelozi ārstē ar detoksikācijas zālēm, kurām viņi izmanto šķīdumus, kas papildina šķidruma zudumu. Injicēto šķīdumu skaitu nosaka atkarībā no slima cilvēka vecuma un ķermeņa svara.

Vakcīna
Lipopolisaharīds (LPS) ir galvenais gramnegatīvo baktēriju virsmas antigēns, kas ir bijis Shigella vakcīnas izstrādes mērķis. LPS bāzes vakcīnas tika izstrādātas ,kas parāda saistību starp seruma LPS IgG antivielām un serotipa specifisko aizsardzību pret šigelozi. Tā kā LPS lipīdu A daļa ir saistīta ar nozīmīgiem nelabvēlīgiem notikumiem, par vakcīnas kandidātiem tika izmantoti O specifiskie polisaharīdi (O-PS); tomēr, tā kā imūnā reakcija uz cukuriem ir ierobežota, īpaši zīdaiņiem un maziem bērniem, bija vajadzīgas metodes imunogenitātes palielināšanai.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties