Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:313510
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.05.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Nozīmīgākie darbi, atziņas
Ar savu dziļo, pārlaicīgo un cerīgo vēstījumu Riharda Dubras mūzika šobrīd šķiet īpaši aktuāla, atzīst diriģents Atvars Lakstīgala. Viņš kopā ar Liepājas simfonisko orķestri un čellistu Ēriku Kiršfeldu ierakstījis Riharda Dubras pirmo simfonisko albumu, kas klajā nāca 2020.g.maijā. Albumā iekļauta Dubras 2. simfonija un skaņdarbs ''Mystery of His Birth” (''Viņa piedzimšanas mistērija'') – tā pat saucas arī pats albums.
“Riharda mūzika ir ļoti īpaša. Varbūt īpašu spēku tai piešķir tas, ka iedvesmu savai mūzikai viņš smeļas no augšas. Vismaz es to tā sajūtu. Tur ir ļoti daudz no garīgās dimensijas. Un arī man, veidojot savas interpretācijas, savus koncertus, ir tieši tāpat. Man ir ļoti svarīgi smelties iedvesmu no Dieva, un līdzīgi kā Rihardam tas palīdz sasniegt labāku rezultātu,” atzīmē Atvars Lakstīgala.
https://www.youtube.com/watch?v=QjSRrhs9KoY Riharda Dubras pirmais simfoniskais albums “Mystery of His Birth” (pilns ieraksts)

R.Dubras atziņas
Tīri filosofiski spriežot, kas tad ir mūzikas galvenais uzdevums? – Iedarboties uz cilvēku caur emocijām. Arvo Perts, Džons Taveners... Šie vīri raksta mūziku tīrā veidā, kas mani arī visvairāk saista – tīra mūzika, nevis mēģinājumi starp visādiem tehniskiem trikiem atrast, vai tiešām nebūs ne pilītes emociju. Tajā es jūtos atšķirīgs no dažiem jaunajiem. Tāpat kā katram ir ejams savs ceļš pie Dieva, tā arī katram komponistam droši vien ir ejams savs ceļš pie emocijām mūzikā, un caur to – arī pie Dieva.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties