Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:434336
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Sakotnēji Eiropas Kopiena tika finansēta no dalīvalstu iemaksām un ziedojumiem. Šāda sistēma varēja kļūt par Eiropas Kopienas ierobežojošo faktoru, jo valstis ar lielāku nacionālo kopproduktu varētu sākt diktēt savus noteikumus pārējām valstīm.

Eiropas Savienības pastāvēšanas laikā tās budžeta politika ir bijusi pakļauta daudzveidīgām pārmaiņām, kas ir skārušas ES finanšu autonomiju, dažādu Kopienas politiku attīstību un cīņu par kompetenču sadali starp ES Padomi un Eiropas Parlamentu.

ES budžeta summas izteiktas eiro, ja vien nav norādīts citādi.

Vārds “budžets” nozīmē kādas atsevišķas personas, ģimenes, uzņēmuma, organizācijas vai valdības ieņēmumu un izdevumu plānu. Budžets tiek sastādīts noteiktam laika periodam, parasti gadam. ES budžets ietver visus plānotos ienākumus un izdevumus dažādiem pasākumiem.

Eiropas Parlaments un ES Padome ir budžeta lēmējiestādes, kuras katru gadu nosaka ES ienākumus un izdevumus. Izpētes un budžeta pieņemšanas procedūra ilgst no jūnija līdz decembra beigām.

Attiecībā uz obligātajiem izdevumiem (piemēram, lauksaimniecības izdevumiem un izdevumiem, kuri ir saistīti ar starptautiskiem nolīgumiem) pēdējais vārds pieder Padomei.
Savukārt Eiropas Parlaments ciešā sadarbībā ar Padomi lemj par tā saucamajiem neobligātajiem izdevumiem (citiem izdevumiem).…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties