Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:195911
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.09.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Fakti:
Platība: 455 km2
Iedzīvotāju skaits: 79 tūkst.
Valsts iekārta: Republika
Galvaspilsēta: Viktorija (27’000)
Oficiālā valoda: angļu, franču
Reliģija: katoļi (90%), anglikāņi (8%)
Klimats
Seišelu salas atrodas nedaudz uz dienvidiem no ekvatora – šeit ir valda tropu klimats no novembra līdz aprīlim ir lietus sezona, ko nosaka musonu lieti. Janvāris ir vismitrākais, un visvairāk nokrišņu ir galvenajā Mahes salā un Silhouettesalā. No maija līdz oktobrim ir saulains un sauss laiks. Jūlijs un augusts ir sausākie mēneši. Gaisa temperatūra svārstās no 24ºC līdz 31ºC, vidējais gaisa mitrums ir 80%.
Ģeogrāfiskais stāvoklis
Ģeogrāfiskais stāvoklis: Seišelu salu arhipelāgs atrodas Indijas okeāna rietumu daļā 1600 km no Kenijas krastiem, un 2800 km no dienvidrietumu Indijas un 925 km uz ziemeļaustrumiem no Madagaskaras.
Kopā arhipelāgā ietilpst 115 salas, no kurām 76 ir koraļļu izcelsmes, savukārt pārējās ir uz granīta iežu pamata un ir kontinentālas izcelsmes (tās nav vulkāniskas). Ari galvenās salas ir balstās uz granīta, un Mahe ir galvenā sala (153 km2), uz kuras atrodas galvaspilsēta Viktorija. Šajā salā dzīvo 80% no valsts iedzīvotājiem.
Koraļļu salas ir vidēji 1.5 m virs jūras līmeņa, lielākais augstums ir 9-15 metri. Tā kā ir ierobežoti svaiga ūdens krājumi, tad vietējie iedzīvotāji dzīvos mazos ciematiņos vidēji līdz 100 cilvēkiem. Daudzas salas kalpo kā nometņu vieta putnu kolonijām. Tajā pašā laikā granīta salas paceļas līdz pat 100 m virs jūras līmeņa. Lielāko daļu no salām klāj krāšņa un plaukstoša augu valsts. Tipiska Seišelu pazīme ir baltas smilšainas pludmales.

Bildes no Seišelu salām

Nacionālā virtuve
Seišelu salās ir savdabīga virtuve. Vietā, kur atliek vien uzkāpt kokā, vai izmest jūrā tīklu, kulinārijas māksla attīstījās, lai spētu apmierināt gan vienkāršus, gan izsmalcinātus gardēžus. Salas pamatiedzīvotāju tradīcijas ir apvienojušas ar angļu, franču, ķīniešu, indiešu mantojumu. šeit ir pieejama visdažādākās garšvielas, kokosrieksti, citi tropu augļi, kā arī, nenoliedzami, nepārspējamās un gardās jūras veltes. Vietējā kulinārijā dominē, kūpinātas, ceptas un citādi apstrādātas zivis, tunča steiks. Ļoti gardas ir vietējās garneles – vai nu saldā mērcē, vai ceptas ķiploku sviestā. Savukārt no astoņkāja kokosriekstu krēmā nespēs atteikties nobaudīt neviens. Īpaša vērība jāpievērš tam, ka šeit cieņā ir ļoti asas garšas, tāpēc ir ieteicams sākumā izvēlēties maigas versijas, un pēc tam atkarībā no vēlmēm. Pamatprodukts, uz kā bāzē maltītes ir rīss. Lai veldzētos ir pieejamas visdažādāko augļu sulas, kā arī vietējais alus.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1367522
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties