Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:877337
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.04.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

29.12.2010.
Noskaidroju informāciju par pamatlīdzekļu uzskaiti. Pamatlīdzekli izslēdz, ja tas ir sabojāts vai morāli novecojis un tādējādi nav derīgs saimnieciskajā darbībā. Komisija apskata šo pamatlīdzekli un tiek sastādīts akts par pamatlīdzekļa norakstīšanu. Vadītājs sastāda rīkojumu. Tad pamatlīdzekļa uzskaites kartītē tiek izdarīts ieraksts par norakstīšanu.
Pamatlīdzekļu nolietojumu finanšu grāmatvedības vajadzībām aprēķina pēc lineārās metodes, dalot pamatlīdzekļa vērtību ar paredzēto kalpošanas laiku. Nodokļu vajadzībām pielieto nolietojuma normas, kas noteiktas likuma „Par UIN” 13. pantā.
Kā pirmdokumenti, kurus kontē ir akti un pavadzīmes. Pavadzīmes reģistrē, kā iepriekš minēts, žurnālorderī kontam 5310, kontējumus no aktiem pārnes grāmatvedības izziņās. Pēc tam tie parādās Virsgrāmatā.Izpētīju pašu kapitāla un uzkrājumu uzskaiti. Pašu kapitāls sastāv no pamatkapitāla, ilgtermiņa ieguldījumu pārvērtēšanas rezerves, rezervēm pašu akcijām vai daļām, nesadalītās peļņas. Pamatkapitāls kopš uzņēmuma dibināšanas nav mainījies. Ilgtermiņa ieguldījumu pārvērtēšanas rezerve radās, kad tika pārvērtēta ēka. Par rezervēm pašu akcijām vai daļām neatradu informāciju, taču pieļauju, ka uzņēmums vairākus gadus iepriekš veidoja rezerves no peļņas kā nodrošinājumu.
Uzkrājumus veido uz izmaksu rēķina, piemēram, ļoti bieži tiek veidoti uzkrājumi šaubīgiem debitoriem. Arī manā prakses uzņēmumā iepriekšējos gados šādi uzkrājumi tika veidoti, bet pēdējos gados vairs ne. Droši vien tāpēc, ka debitori apzinīgi norēķinās par precēm, pat ja dažreiz paiet ilgāks laiks. Uzkrājuma iegrāmatošana- D7440 K 4315.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties