Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:965486
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Prakses vietas raksturojums    5
2.  Ekonomika    6
3.  Mārketings    8
4.  Grāmatvedība    14
5.  Uzņēmējdarbības pamati un uzņēmējdarbības likumdošana    16
6.  Informācijas apstrāde    20
  Secinājumi    22
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    23
Darba fragmentsAizvērt

Mana izvēlēta prakses vieta bija SIA”Dobeles sveces un Līvānu stikls” no 2006.gada 27.decembra līdz šā gada 3.janvārim. Vasarā jau biju strādājusi šī uzņēmuma veikalā „Dāvanu Pasaule”, tagad mans mērķis bija izpētīt, kā uzņēmums darbojas pilnībā, apvienojot gan vairumtirdzniecības, gan mazumtirdzniecības, gan ražošanas funkcijas. SIA”Dobeles sveces un Līvānu stikls” pēc apgrozījuma tiek klasificēts kā vidēja lieluma uzņēmums, bet tā kā tas darbojas dažādos virzienos, tad mans uzdevums bija apzināt, kā šie virzieni ir reāli sasaistīti, vadoties pēc prakses uzdotajiem jautājumiem ekonomikā, mārketingā, grāmatvedībā, uzņēmējdarbībā un informātikā.
Ekonomikas daļā ir pētītas uzņēmuma finanses, tirgus situācija, kurā uzņēmuma nākas konkurēt, kā arī iespējamās sekas valsts ekonomiskās politikas maiņai. Mārketinga daļā ir pētītas uzņēmuma mārketinga aktivitātes un veids kā tiek pētīts tirgus, makrovides faktori, kas ietekmē uzņēmuma darbības, pakalpojumu dzīves cikla stadija, darbs jaunu produktu izgudrošanā un ieviešana. Tiek aprakstīta uzņēmuma produktu un pakalpojumu cenas noteikšana, kā arī faktori, kas to ietekmē. Kā arī tika pētīta pakalpojuma virzība tirgū, par sadales kanāli un to izvēle.
Nodaļā par grāmatvedību ir apkopota informācija par uzņēmuma grāmatvedības sistēmu un tās mijiedarbību ar citām struktūrām. Tiek aprakstīts dokumentācija, kas tiek izmantota, datorprogrammas, kas tiek lietotas, kas izmanto grāmatvedības informāciju. Kā arī uzņēmuma politiku attiecībā uz atlaidēm, kredītu un darbinieku atalgojumu.
Nodaļā par uzņēmējdarbības pamatiem un uzņēmējdarbības likumdošanu apkopota informācija par uzņēmējdarbības formu, nodokļu plānošanu, dažādiem līgumiem, apmaksas veidiem, apdrošināšanu, uzņēmuma personālu un tā struktūru.
Nodaļā par informācijas apstrādi tiek aprakstīta uzņēmuma datortehnika, programmnodrošinājums, komunikācijas ierīču sistēma tai skaitā mājas lapas un e-pasta darbības nodrošināšana, attīstības virzieni un ar informācijas tehnoloģijām saistītie nākotnes plāni.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties