Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:946929
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

5.1. Būvekspertīzes mērķis un gaita
Pastāv dažādi iemesli projektu nepilnībām. Bieži dota nepilnīga vai maldīga ģeoloģiskā izpēte, nav novērtēti klimatoloģiskie apstakļi vai vienkārši pieļauta kļūda rasējumos.
Būvekspertīze ir profesionāla pārbaude, kuras galvenais mērķis ir dot pamatotu atzinumu par būvprojekta, būves tehniskā stāvokļa vai veikto būvdarbu tehnisko risinājumu atbilstību normatīvo aktu un tehnisko noteikumu prasībām (Būvniecības likums, I nodaļa, Būvniecības vispārīgie noteikumi). Šo ekspertīzi rīko, ja risināms strīdus jautājums starp būvniecības dalībniekiem, kā arī pēc pasūtītāja vai būvvaldes ierosinājuma un citos gadījumos, kas noteikti Vispārīgajos būvnoteikumos.

5.2. Būvniecībā atklāto nepilnību konstatēšana un novēršana
Parasti tiek sasaukta sapulce un tās dalībnieki, kurus izvēlas atkarībā no problēmas nopietnības, sapulces mērķis ir vienoties par risinājumu. Nepilnības novēršanas obligāti jāsaskaņo ar autoru un jāiegūst atzinumi no personām vai institūcijām, kuras iespaidotu veicamās izmaiņas. Pēc nepilnības konstatēšanas tiek sastādīts protokols, veikts ieraksts būvdarbu žurnālā par projekta izmaiņām un autoruzraugs izdara attiecīgu ierakstu autoruzraudzības žurnālā. Ja netiek rasts attiecīgs risinājums, strīdus gadījumā var iesniegt pieteikumu adinistratīvajā tiesā vai pieaicināt neatkarīgu ekspertu, kas izšķirtu strīdu.
Visbiežāk projektētājs veic izmaiņas un sagatavo jauno kopiju projektam, kura ir jāiesniedz vismaz pasūtītājam/ būvuzraugam, būvētājam un autoram. Iespējams arī veikt izmaiņas tieši uz rasējuma apliecinot izmaiņas ar parakstu no visām iesaistītajām pusēm.
Veicot apvienoto projektēšanu un būvdarbus objektiem nepieciešams ekspertīzes atzinums. Minētais ekspertīzes atzinums un būvuzņēmēja apliecinājums par nulles cikla izbūvi atbilstoši akceptētajam izvērstajam skiču projektam iesniedzams būvvaldē. Ēkas konstruktīvās daļas tehniskais projekts ir jāizstrādā līdz nulles cikla darbu pabeigšanai. Izmaiņas akceptētajā izvērstajā skiču projektā, ja tās neskar ārējos inženiertīklus, teritoriju, arhitektūru, ēkas drošību (konstrukcijas, ugunsdrošības pasākumus) funkciju, darba organizācijas projektu, izstrādājot attiecīgus rasējumus, kurus parakstījis atbildīgais projektētājs un pasūtītājs, autoruzraugs reģistrē autoruzraudzības žurnālā bez saskaņošanas būvvaldē.
Izmaiņas izstrādātajā tehniskajā projektā, ja tās neskar akceptēto izvērsto skiču projektu, veic autoruzraudzības kārtībā, reģistrējot tās autoruzraudzības žurnālā. Ja tehniskā projekta risinājumi atšķiras no izvērstajā skiču projektā ietvertajiem risinājumiem, jāizstrādā un būvvaldē jāakceptē izvērstā skiču projekta izmaiņas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties