Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:925559
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

IEVADS

Savu atvēlēto prakses laiku no 31.10.2006. līdz 22.12.2006. pavadīju uzņēmumā AS DIENA, BIZNESA ATBALSTA VIENĪBĀ – DIENA.BAV, kas ir šī uzņēmuma struktūrvienība. Prakses laikā iepazinos ar AS DIENA vēsturi, organizatorisko struktūru un grāmatvedības kārtošanu. Apguvu grāmatvedības programmu AXAPTA.

UZŅĒMUMA VISPĀRĪGS RAKSTUROJUMS

Uzņēmuma vēsture

AS DIENA vēsture aizsākās vēl pirms akciju sabiedrības dibināšanas ar laikrakstu Diena. Latvijas Republikas Augstākā Padome 1992. gada 1. aprīlī pieņēma lēmumu par Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Ministru Padomes valsts uzņēmuma laikraksta Diena privatizāciju. Līdz ar to 1992. gada 30. jūnijā tika dibināta akciju sabiedrība DIENA. Saskaņā ar statūtiem AS DIENA tika izveidota kā slēgta Latvijas Republikas akciju sabiedrība ar ārzemju kapitālu, par kuras akcionāriem kļuva Zviedrijas akciju sabiedrība Expressen un valsts uzņēmuma Diena darbinieki.
Saimniecisko darbību AS DIENA uzsāka 1992. gada novembrī.
Tā kā Diena bija nostiprinājusi savas līderpozīcijas Latvijas laikrakstu tirgū, tad turpmākā attīstība bija ražošanas un tirdzniecības attīstība. 1993. gadā tika izveidota reprostudija Diena Repro, kas vēlāk tiek apvienota ar tipogrāfiju Mūkusala,un tirdzniecības aģentūra Diena Duni. 1994. gadā, izveidojot abonēšanas centru Diena tika uzsākts jauns AS DIENA darbības virziens – laikrakstu izplatīšana.
Lai apgūtu tālāk Latvijas preses tirgu 1997. gadā sākās projekta Reģionālā prese realizācija. Tika iegūta līdzdalība piecos jaunos mediju uzņēmumos Latvijas reģionos – SIA Bauskas Dzīve, (Bauskā), SIA Dzirkstele (Gulbenē), SIA Kursas Laiks (Liepājā), SIA Zemgales Ziņas (Jelgavā) un SIA Aģentūra Agro apgāds (Rīgā).
Lai vienoti attīstītu, koordinētu un analizētu reģionālās preses uzņēmumu darbu, 1998. gada janvārī tika izveidota struktūrvienība – Reģionālās preses grupa, uzņēmumam pievienojot vēl trīs meitas uzņēmumus – SIA Laikraksts Jēkabpils Vēstnesis (Jēkabpilī), SIA Laikraksts NG (Novaja gazeta Jelgavā) un SIA Staburags (Aizkrauklē).
2003. gadā tikai izveidota SIA Reģionālā prese Dienai ar mērķi konsolidēt AS DIENA reģionālās preses uzņēmumus, lai panāktu lielāku auditorijas sasniedzamību, resursu efektīvāku izmantošanu un kapitāla koncentrāciju izdevniecības tālākai attīstībai.
Pašlaik AS DIENA meitas uzņēmumu sastāvā ir 11 reģionālie izdevumi, kurus izdod 5 izdevēji. Reģionālās grupas kopējā tirgus daļa ir viena trešdaļa no visu Latvijā izdoto reģionālo avīžu tirāžas
Projekta ietvaros tiek apgūts ne tikai reģionālās preses tirgus, bet aizsākas arī žurnālu attīstība. 2004. gadā, pārņemot SIA Izdevniecība Dadzis, AS DIENA sevi apliecina kā mediju koncernu līderi.
Tiešā pasta piegāžu jomā Abonēšanas centrs Diena sasniedzis jau 35% tirgus daļas.
AS DIENA struktūrvienība – tirdzniecības aģentūra Diena Duni, specializējusies ar svētku noskaņu radošu preču un īslaicīgās lietošanas galda piederumu pārdošanā.
Sakarā ar strauju investīciju apjomu pieaugumu AS DIENA piederošajos nekustamajos īpašumos Mūkusalas ielā 41, un lai tos efektīvi izmantotu, 1998.gada augustā Sabiedrības sastāvā tika izveidota jauna struktūrvienība Mūkusalas Māja, kas nodarbojās ar AS DIENA piederošo nekustamā īpašuma apsaimniekošanu un attīstīšanu..


Uzņēmuma organizatoriskā struktūra

AS DIENA pārvalde ir decentralizēta un demokrātiska. Tā ir pārliecība, ka atbildība ir jādeleģē pēc iespējas tuvāk biznesam, radot telpu personīgai iniciatīvai un attīstībai. AS DIENA centralizēti veic tās funkcijas, kas orientētas uz izmaksu efektivitāti – finansu administrācija, personāla pārvaldība un korporatīvā attīstība.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties