Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:259971
 
Vērtējums:
Publicēts: 31.10.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1)  personiskā mērķa izvēle   
2)  konkrēti novērotās situācijas izklāsts   
Darba fragmentsAizvērt

Grupas pedagoģiskais un psiholoģiskais raksturojums.
Man ļoti patīk šīs grupiņas gaisotne. Audzinātāja ir gados jauna, tāpēc viņas enerģija, atraktivitāte un izdoma ir neaprakstāma. Grupiņa vienmēr ir izrotāta attiecīgi gadalaikam vai gaidāmajiem svētkiem. Tur vienmēr tiek padomāts par galdiņu noformējumu, salvetītēm uz tā, vai dažādiem interesantiem aksesuāriem uz tiem.
Manuprāt, šī ir viena no grupiņām, kurā aug visdažādākie telpaugi, kuri tur vienmēr tiek apčubināti un interesanti izvietoti. Grupa atrodas otrajā stāvā, dienvidu pusē. Telpa ir gaiša un saulaina. Telpa iekārtota atbilstoši bērnu vajadzībām gan nodarbību gan rotaļu laikā. Grupas vidū ir izvietoti galdi, pie kuriem bērni darbojas nodarbībās, gan arī brīvajā laikā var spēlēt dažādas galda spēles. Grupai ir vēl otra telpa, kurā ir ierīkoti attīstošie centri un rotaļu stūrīši.
Šajā grupā pavisam iet 14 bērni -8 meitenes un 6 zēni. No tiem lielākā daļa ir rudens bērni. Visi grupas bērni ir latvieši. Visi grupas bērni , izņemot llzīti, aug pilnās ģimenēs, kurām ir abi vecāki. Visi bērni tiek mīlēti, neliekas, ka kāds no viņiem tiktu atstumts vai negribēts ģimenē. Protams, katra ģimenes apstākļi ir tādi kādi tie ir, taču visiem liekas, ka tie ir paši labākie. Man liekas, ka finansiālās grūtības noteikti ir Ivaram un Jānim, kuriem tiešām bieži trūkst naudiņas, lai paēstu, kur nu vēl labi apģērbtos . Taču man prieks par to, ka šī vecuma bērni to vēl tik loti nejūt, un nesaprot, ka atšķiras no pārējiem, kuriem ir labāki dzīves apstākli, bet atrod kopīgu valodu, neapsmej cits citu, kā tas bieži vien notiek jau vecākajās grupās.
Šis ir tāds vecums, ka bērns vēl liekas maziņš, ucināms un lolojams no vecāku puses, turpretim , bērnudārzā no viņa jau prasa daudz .Ir gadījumi, ka vecākiem tas nav saprotams, viņi vēljoprojām grib daudz ko darīt bērnu vietā.
4-5 gadu vecums ir laiks, kad ļoti izteikti bērni sāk spēlēt sižeta un lomu rotaļas. Šobrīd aktuālākas ir lomu rotaļas. Tās, tiek izspēlētas ik uz sola.
Aktuālākās ir audzinātājas un auklītes lomas, mammas un tētu lomas, ģimenes lomas. Sižeta rotājas var novērot pēc iepriekšējo dienu kinofilmu vakariem. Ļoti bieži tiek attēloti ,,Rekši" no filmas,, Komisārs Reksis", bieži ir šaušanās filmu attēlošanas zēniem, bet meitenēm vairāk ir sižetu rotaļas no dakteru filmām, kuras pat nemāku visas nosaukt.
Šis ir vecums, kad bērni sāk vairāk rotaļāties kompānijās , veidojot interesentu grupiņas. Bērni ir draudzīgi, cits citu aizstāv, ja rodas strīdu situācijas. Atstumto bērnu grupā nav . īpaši nekur neiesaistās Kendija, taču tas nav tāpēc, ka viņu nepieņem, bet viņa pati negrib iesaistīties. Konfliktsituācijas ir reti, bet, ja ir, tad par sīkumiem. Grupā iet meitene Lolita, kurai ļoti patīk būt starp līderiem, uzspiest savu gribu citiem, bet , ja pārējie nepakļaujas, tad sākas strīdi. Viņai ļoti patīk sūdzēties par sīkumiem, kurus citi pat nepamana.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −8,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1334934
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties