Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
4,99
Ietaupījums:
0,55 (11%)
Cena ar atlaidi*:
4,44
Pirkt
Identifikators:223473
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.09.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011.g. - 2011.g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Tīras vides nozīme ēdināšanas uzņēmumā    4
1.1.  Sanitāri tīru telpu un iekārtu raksturojums    4
1.2.  Tīras virsmas raksturojums    5
2.  Sanitārais režīms    6
2.1.  Tīrīšanas metodes    6
2.2.  Dezinfekcijas metodes    7
3.  Tīrīšanas kopšanas un dezinfekcijas līdzekļi    8
3.1.  Tīrīšanas līdzekļu pielietojums    8
3.2.  Kopšanas līdzekļu pielietojums    11
3.3.  Dezinfekcijas līdzekļu pielietojums    11
4.  Ražošanas telpu tīrīšana    12
5.  Dažādu materiālu virsmu kopšana    14
6.  Iekārtu, inventāra un trauku kopšana    16
7.  Paškontroles sistēma    19
8.  Sabiedriskā ēdināšanas uzņēmuma novērtējums    21
  Secinājumi    25
  Izmantotā literatūra    26
Darba fragmentsAizvērt

Praktiskā darba novērojumi:
1. Vizuāli virtuve izskatās tīra un sakopta;
2. Pie lielākas noslodzes virtuvē rodas haoss, gan uz darba virsmām, gan arī pie netīrajiem traukiem, iespējams vajadzīgs būtu vēl kāds papildus darbinieks;
3. Tīrīšanas līdzekļiem ir pieejamas lietošanas instrukcijas, taču atšķaidītie ne visi tiek uzglabāti marķēti;
4. Ne vienmēr sagatavojot tīrīšanas līdzekļus tiek izmantoti speciālie mērtrauki.

SECINĀJUMI
1. Tīrīšanas process ēdināšanas uzņēmumā ir ļoti plašs secīgu darbību kopums;
2. Visiem tīrīšanas un dezinfekcijas pasākumiem ir viens kopīgs mērķis – novērst kaitīgumu pārtikas apritē;
3. Būtiskākais tīrīšanas procesā ir personāla dziļa izpratne par pārtikas piesārņošanos un iespējamiem riska faktoriem;
4. Korekti izstrādāta un ieviesta paškontroles sistēma nodrošina tīru un sakārtotu vidi ēdināšanas uzņēmumā;
5. Likums nenosaka, ar kādām metodēm ir jāstrādā, taču tas skaidri definē rezultātu, kāds ir jāsasniedz visos ēdināšanas uzņēmumos.


Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Ēdināšanas uzņēmuma tīrīšanas programma”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/223473

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties