Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:488353
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Patstāvīgā pedagoģiskā darbība, tās analīze.
Patstāvīgi vadītā aktivitāte, studenta darbība: Rotaļa (skaitīšanas līdz desmit), bilžu domino (un citas spēles brīvajā laikā kopā ar bērniem), kā arī literārā darba stāstījums. Vēl sanāca meitenēm sakārtot frizūras pēc pamoššanās, palīdzēt apģērbties (aiztaisīt rāvējslēdžus vai aizsiet apavus). Piedalījos visās aktivitātēs kopā ar audzinātāju – veidošana, zīmēšana,..
Bērnu darbība: Piedalīšanās visās aktivitātēs. Reizēm daži bērni vēlējās pastrādāt (palasīt, paspēlēt kādu spēli) individuāli, nevis kopā ar citiem, bet tas bija reti.
Pašanalīze: Man ļoti paveicās ar audzinātājām (manai grupiņai bija divas audzinātājas), viņas strādāja no sirds (arī es atnācu mācīties šajā programmā, jo tas ir mans aicinājums), līdz ar to redzēju kā darbojas cilvēki, kas tam pieiet nopietni. Iemācījos kā noturēt pie uzmanības lielāko daļu, un ieguvu sev vērtīgus padomus, kā, piemēram, „Jau pirmajā dienā neļauj bērnam kāpt sev uz galvas, citādi no tā Tev viņu vairs neatradināt!” Izpratu dienas ritmu, izpētīju kā tiek aizpildīti dokumenti (informācija par bērnu un „dienasgrāmata”, kurā tiek ierakstīts ar ko dienā nodarbojas, kādi mērķi, novērojumi,..), iepazinos ar metodiķes sastādīto programmu (matemātiskie uzdevumi, zīmēšana, veidošana, aplicēšana,..), iknedēļas mērķus, uzdevumus. Metodiķe šajā bērnudārzā patiešām ir lietpratēja, un darbu izdarījusi vairāk kā perfekti, jo plāns ir sīki izplānots, katrai nedēļai tēma..
Biju ar bērniem nepārtraukti, darbojos, un tik tiešām jutos kā audzinātāja! Šo divu nedēļu laikā iemīlēju katru no viņiem, arī viņi bija skumīgi, ka atnākot vecākiem – viņiem nācās šķirties no manis, tas man lika justies labai audzinātājai, jo bērni man pieķērās, un mani uzskatīja ne tikai kā kādu, kurš māca un pieskata, bet arī kā labāko draugu.
Uzskatu, ka šajā praksē apguvu to, ko nevar iemācīties skolā, jo tā tomēr ir pieredze. Sapratu, ka ne vienmēr var tikt ārā no neērtām situācijām pēc plāna (kas dots akadēmijā), bet tik un tā esmu sapratusi, ka mācos īstajā programmā!

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1309917
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties