Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:310713
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.05.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Līdz šim dabas aizsardzība Latvijā realizēta trīs jomās:
1) vispārīgo prasību ievērošana visās cilvēka dzīves un darbības jomās, balstoties uz normatīviem, standartiem, noteikumiem, kā arī uz ekoloģiskiem, estētiskiem un ētiskiem apsvērumiem;
2) specifisko dabas aizsardzības pasākumu realizēšana vides un dabas resursu aizsardzībai; par tādiem jāuzskata aizsargjoslu noteikšana gar upēm un ezeriem, gar Baltijas jūras un Rīgas līča piekrasti, pasākumi augu un dzīvnieku sugu aizsardzībai u.tml.;
3) īpaši vērtīgu dabas objektu aizsardzība; pašreiz tie aizņem 5,8% Latvijas teritorijas, taču izvietoti nevienmērīgi. Lai uzlabotu aizsargājamo dabas objektu sistēmu, jāvadās pēc principa, ka objektu aizsardzību noteic tur, kur tie ir augstvērtīgāki un kur ir labāki aizsardzības priekšnoteikumi, kā arī tur, kur ir nepieciešama to aizsardzība no vides apdraudētības viedokļa.
Vides aizsardzības fondu pārvalda Vides aizsardzības fonda padome, kurā ir deviņi locekļi. Lai nodrošinātu Vides aizsardzības fonda darbības atklātumu, izveidota Vides aizsardzības fonda Konsultatīvā padome, kurā darbojas dažādu iestāžu un nevalstisko organizāciju pārstāvji, kā arī neatkarīgi eksperti. Vides aizsardzības fonda padome sanāk regulāri reizi mēnesī. Vides aizsardzības fonds finansē starptautisku projektu, Latvijas mēroga programmu un vietējas nozīmes projektu sastāvdaļas, kā arī vienreizējas lokālas akcijas un citus vides aizsardzības pasākumus. Projektu ietvaros tiek veicināta sabiedrības izglītošana un iesaistīšana vides aizsardzībā.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties