Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:498804
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.01.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Werner von Siemens
1816. gada 13. decembrī netālu no Hannoveres pilsētas Vācijā piedzima izcilais vācu inženieris un izgudrotājs Ernsts Verners fon Sīmenss. Lai arī Sīmens uzauga lauksaimnieku ģimenē, viņa talants visvairāk izpaudās elektrotehnikā. Par saviem izgudrojumiem Vācijas impērija piešķīra Sīmensam bruņinieka titulu, pievienojot vārdam augstmaņu uzrunu „fon".
Ernsts Verners Sīmenss piedzima lauksaimnieka Kristiana Ferdinanda Sīmensa ģimenē. Vecākiem Ernsts bija ceturtais bērns no 14 bērnu kuplās ģimenes. Acīmredzot Sīmenss būtu kļuvis par lauksaimnieku tāpat kā vecāki, ja nebūtu dienesta armijā. Pabeidzis Lībekas ģimnāziju, viņš nonāca artilērijas inženieru skolā. Sasniedzis teicamas sekmes, Sīmenss kā armijas jaunākais leitnants tika nosūtīts darbam uz artilēristu inženieru darbnīcām Berlīnē. Tur netraucēti viņš varēja nodoties darbam ar dažāda veida izmēģinājumiem un izgudrojumiem.

Wilhelm Busch
Vilhelms Bušs (pilnā vārdā Heinrihs Kristians Vilhelms Bušs, vācu: Heinrich Christian Wilhelm Busch, dzimis 1832. gada 15. aprīlī, miris 1908. gada 9. janvārī) bija vācu karikatūrists, mākslinieks un dzejnieks, kurš kļuva pazīstams ar satīriskiem ilustrētiem stāstiem. Pazīstamākais viņa darbs ir "Makss un Morics" (1865., latviski atdzejojusi Aspazija).
Vilhelms Bušs mācījies inženierzinātnes un mākslu Diseldorfā, Antverpenē un Minhenē, vēlāk pievērsies karikatūru zīmēšanai, gleznošanai un tēlniecībai.
Bušs tiek uzskatīts par vienu no mūsdienu komiksu žanra pamatlicējiem.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1383183
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties