Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:374937
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.10.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pastāv četru veidu konflikti.
Personības iekšējais konflikts var pieņemt visdažādākās formas. Viens no visizplatītākajiem šī konflikta veidiem ir lomu konflikts, kad vienam cilvēkam izvirza pretrunīgas prasības attiecībā uz viņa darba rezultātu. Šādi konflikti var rasties arī tad, ja ražošanas prasības nesakrīt ar personiskajām prasībām un vērtībām. Personības iekšējais konflikts var būt arī pārslodzes sekas. Pētījumi rāda, ka šādu konfliktu izraisa zema apmierinātība ar darbu, nepietiekama ticība sev un organizācijai, kā arī stress.
Starppersonu konflikts ir visizplatītākais konfliktu veids, kurā viena puse traucē otrai kādas darbības izpildi un mērķu sasniegšanu, par cik katrai pusei ir savas intereses, kuras tā uzskata par pareizākām, un pretinieks tādēļ ir jānolīdzina līdz ar zemi. Starppersonu konfliktus var definēt, kā emocionāli izteiktas viena cilvēka vai cilvēku grupas pretenzijas pret otru cilvēku vai cilvēku grupu, kas attiecas uz kādām vērtībām.
Konflikts starp personu un grupu. Parasti neformālās grupas organizācijā nosaka uzvedības un izstrādes normas. Katram tās ir jāievēro, lai viņu pieņemtu šajā grupā un līdz ar to viņš īstenotu – apmierinātu savas sociālas prasības. Taču, ja grupas ieceres ir pretrunā ar atsevišķas personas iecerēm, var rasties konflikts. Starp atsevišķu personu un grupu var rasties konflikts arī tad, ja šai personai ir citādi uzskati nekā grupai. Šādam konfliktam par iemeslu var būt arī vadītāja ieņemamā amata saistības.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −-1,30 €
Materiālu komplekts Nr. 1232627
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties