Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:131119
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.02.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

• L. Portera un E. Loulera modelis aptver gaidu teorijas un taisnīguma teorijas elementus. Darbinieku sasniegtie rezultāti atkarīgi no pieliktajām pūlēm, prasmēm, spējām un savas lomas apzināšanās. Pielikto pūļu līmenis atkarīgs no atalgojuma. Pēc sasniegtā darba rezultāta var būt iekšējas (apmierinājums, pašapliecināšanās, pašapziņa) un ārējas (darba alga, prēmija, atzinība) atalgojuma formas. Jāņem vērā, ka darbiniekam ir savs atalgojuma taisnīguma vērtējums par kādu darba rezultātu un tas būtiski ietekmē garīgo apmierinājumu. Apmierinājums ir atgriezeniska saite ar cilvēka rīcību nākotnē.
• Raksturīgo pazīmju teorija paredz, ka katrs cilvēks pats analizē (pētī) savu personīgo rīcību, lai noteiktu sev raksturīgākās motivēšanas pazīmes. Pēc uzvedības pētīšanas cilvēks lemj par iekšējām un ārējām raksturīgām motivēšanas pazīmēm. Atkarībā no lēmuma cilvēks attiecīgi rīkojas nākotnē, dodot priekšroku iekšējām (piem., darba saturs, pilnvaras) vai ārējām (piem., naudas atalgojums) pazīmēm.
Stimulējošās motivēšanas teorija izskaidro atalgojuma un soda lomu cilvēka pašreizējā un nākotnes rīcībā. Tieši vajadzības stimulē cilvēka rīcību. Pēc stimulējošās motivēšanas teorijas cilvēka rīcība ir iepriekšējās pieredzes atziņu rezultāts. Ja iepriekš par attiecīgu rīcību bija labs atalgojums, tad darbinieks labprāt to atkārtotu un rīkotos tāpat arī turpmāk, un otrādi, ja bija samērā mazs atalgojums vai sods, tad viņš negribēs šo situāciju atkātot nākotnē.
Parasti organizācijās jābūt četrām stimulēšanas metodēm:
• pozitīvās stimulēšanas metodes lietošana nozīmē palielināt atalgojumu par efektīvāku, organizācijas prasībām izpildīto darbu;
• izvairīšanās stimulēšanas metodes lietošana nozīmē izvairīties no sodīšanas par ne visai atbilstošu darbinieku rīcību., piemēram, piemēram darba izpildes termiņa aizkavēšanās;
• sodīšanas stimulēšanas metodes lietošana nozīmē noteikt sodu darbinieka nepareizas rīcības gadījumā;
• ignorēšanas stimulēšanas metodes lietošana nozīmē vienkārši ignorēt kādu pēc menedžera viedokļa ne visai pareizu darbinieka rīcību.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1329426
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties