Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:805791
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.10.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Fiziskais un morālais nolietojums, jēdziens un veidi (tiešais un netiešais morālais nolietojums)
Fiziskais: Definīcija: Ēku, tehnoloģisko iekārtu u. c. veida pamatlīdzekļu vērtības samazināšanās to darbības laikā (vai arī to neizmantošanas dēļ). Δ var iedalīt: 1) ekspluatācijas Δ, kurš ir tieši saistīts ar pamatlīdzekļu izmantošanu un kura lielums ir atkarīgs no pamatlīdzekļu noslodzes pakāpes, darba intensitātes, iekārtu kvalitātes u. c.; 2) dabiskajā Δ, kas ir saistīts ar dažādiem ārējiem dabas apstākļiem (nokrišņiem, temperatūras maiņu, metāla un plastmasu novecošanos u. c.), kuru rezultātā Δ rodas, ne tikai pamatlīdzekļus ekspluatējot, bet arī tiem atrodoties bezdarbībā. Δ var būt daļējs vai pilnīgs. Δ uz kādu laiku var aizkavēt, veicot remontu, bet, ja Δ ir pilnīgs, pamatklīdzekļi ir jāizmet atkritumos vai jāpārdod pārstrādei.
Morālais: Definīcija: Pamatlīdzekļu vērtības pazemināšanās ekonomisku apstākļu (galvenokārt tehnoloģiskā progresa) ietekmē neatkarīgi no šo pamatlīdzekļu fiziskā stāvokļa. Rodoties jauna tipa augstražīgām iekārtām, transportlīdzekļiem u. c., kļūst ekonomiski neizdevīgi izmantot agrākos modeļus. Δ ir atkarīgs no konkrētās nozares zinātnes un tehnikas attīstības tempiem, no valsts un uzņēmumu spējas novirzīt līdzekļus tehnikas pilnīgošanai, iedzīvotāju izglītības līmeņa u. c. apstākļiem. Δ var ietekmēt arī dažādi neparedzēti apstākļi (piem., nepatīkami kaimiņi var radīt neērtības dzīvei ģimenes mājā un līdz ar to izraisīt šīs mājas tirgus vērtības pazemināšanos).

Rezerves kapitāls definīcija un avoti - Rezerves - daļa pārskata gada tīrās peļņas, kas novirzīta likuma un statūtu prasībām paredzētiem īpašiem mērķiem (zaudējumu segšanai).

Līzings, overdrafts, faktorings – jēdziens
ir finansējuma veids, kura procesā līzinga ņēmējs iegūst līzinga objektu, par kuru ir samaksājis līzinga devējs. Līzinga gaitā līzinga ņēmējs norēķinās ar līzinga devēju par aizdoto naudu (maksā procentus) un atkarībā no līzinga veida maksā amortizācijas maksu vai izpirkuma maksu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,20 €
Materiālu komplekts Nr. 1344081
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties