Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:157528
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.06.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

STARPTAUTISKIE KRIMINĀLNOZIEGUMI ATKLĀTĀ JŪRĀ
1)Pirātisms (tikai atklātā jūrā, ja notiek – tas, kas notiek teritoriālajos ūdeņos, nav pirātisms un ir pakļauts piekrastes valsts jurisdikcijai) – universālā jurisdikcija (var jebkuras valsts karakuģis vai militārais lidaparāts sagūstīt, arestēt uz tā esošās personas, sagrābt uz tā esošo īpašumu un pašus pirātus tiesāt pēc saviem likumiem);
2)Neatļauta raidīšana – mūsdienās zaudējis nozīmi (attiecās uz raidstaciju veidošanu, lai nebūtu jāmaksā nodokļi – nesankcionētu (pirātisko) radio un televīzijas raidījumu raidīšana no atklātas jūras) – pie atbildības var saukt pilsonības valsts vai uztvērējvalsts;
3)Vergu un narkotiku pārvadāšana – pilsonības valsts vai karoga valsts jurisdikcija (ja ir saprātīgs pamats uzskatīt, ka uz attiecīgā kuģa tiek veiktas šādas darbības).
Ja noziegums izdarīts piekrastes valsts jurisdikcijā, tad atļauta vajāšana uz karstām pēdām – nepārtraukta un nepārprotama (jāsaprot, ka liek apstāties) pārkāpēja vajāšana no piekrastes valsts jurisdikcijā esošiem ūdeņiem līdz ūdeņiem, kuri atrodas citas valsts jurisdikcijā (vajāšanu var turpināt arī EEZ un atklātā jūrā).
RAJONS
Jūras (atklātās) dibena rajons – jūras dibena daļa, uz kuru neizplatās nevienas valsts jurisdikcija, tas ir cilvēces kopējais mantojums – res communis.
Starptautiskā jūras dibena institūcija – starptautiska starpvalstu organizācija, kur nodarbojas ar rajona resursu izmantošanu un ienākumu sadali. Tā pārvalda un kontrolē visu atklātās jūras dibenu (kas ir vislielākā pasaules daļa) attiecībā uz resursu ieguvi – sadalot un izlīdzinot tos starp bagātākajām valstīm un jaunattīstības valstīm.
Uzņēmums – iegūst resursus pats vai piedalās to ieguvē, iegūstot tehnoloģijas un nododot tās tālāk jaunattīstības valstīm.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −9,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1339809
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties