Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:330528
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Finanšu un tehnisko palīdzību Latvija saņem no divām Pasaules Bankas grupas institūcijām - SRAB un SFK. 7
Latvija ir arī Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) biedrs. ERAB tika izveidota 1991.gadā ar mērķi sekmēt pāreju uz tirgus ekonomiku un veicināt uzņēmējdarbības attīstību Centrālās un Austrumeiropas valstīs. Latvija par ERAB dalībvalsti kļuva 1992.gadā.8 Dažādu projektu finansējuma iegūšanā Latvija sadarbojas arī ar dažādām citām starptautiskām finanšu institūcijām – Ziemeļu Investīciju banku, Eiropas Padomes Attīstības banku, kā arī Eiropas investīciju banku.9
Runājot par Latvijas sadarbību ar starptautiskajām finanšu institūcijām, noteikti jāpiemin salīdzinoši nesenā Latvijas vēršanās pie Eiropas Komisijas (EK) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF), kā arī citām starptautiskajām institūcijām un reģiona valstīm ar mērķi iegūt finansiālos līdzekļus ekonomikas stabilizācijai.
2008. gada decembrī tika panākta vienošanās par 7.5 mljrd. eiro aizdevuma saņemšanas iespēju (t.sk. 3.1 mljrd. eiro - no Eiropas Savienības, 1.7 mljrd. eiro - no SVF, 1,8 mljrd. eiro no Ziemeļvalstīm, 400 miljoni eiro no Pasaules Bankas, 200 miljoni eiro no Čehijas Republikas, 100 miljoni eiro no ERAB, Igaunijas un Polijas) , vienojoties par tautsaimniecības restrukturizācijas un nemainīgu fiksēta valūtas kursa politiku. Kā redzams, iesaistīšanās finanšu institūcijās ir sniegusi iespēju Latvijai aizņemties lielus naudas līdzekļus, kas nebūtu iespējams bez līdzdalības šajās organizācijās.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties