Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:268885
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.02.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vecie dievi bija zaudējuši savu nozīmi un viņu vieta izvirzījušies citi dievi. Viens tiem bija Brahma, kas saskaņā ar no hinduisma priekšstatiem radījis pasauli un valda par to. Drīz vien ka galveno dievu godināja Šivu, kura ne tikai mita bargs un postošs spēks, bet kurš ir ar auglības dievs un iemieso erotisko mīlu. Trešais augstākais dievs bija Višnu pasaules kartības un likumības sargātājs. Višnu iemiesojās ar krišnas dievībā. Hinduismā arī radās karma, dvēseles atdzimšana nākamajās dzīvēs. Hinduisms ļoti stingri ievēroja varnu sistēmu. Hinduismu pieņēma daudzi senie Indijas valdnieki.
Budisms kļuva par vienu no pasaules reliģijām, izplatoties pa Āzijas zemēm 6.gs. p.m.ē. Budisti gribēja attīrīt hinduismu no visa sliktā. Buda atklāja četras „cildenas patiesības”: dzīvē valda ciešanas, tām ir cēloņi, ciešanas var izbeigt, novēršot cēloņus. Budas mācībā lielu vietu ieņem ētiskais moments: pareiza rīcība, cilvēkmīlestība, žēlsirdība, labestība un paklausība vecākiem. Budisms aicina nedarīt ļaunu nevienai dzīvai būtnei ne ar vārdiem, ne darbiem. Budas mācība dalījās mūkos un laicīgajos budistos. Mūki dzīvoja klosteros, ar daudziem ierobežojumiem, kamēr laicīgie budisti dzīvoja ģimenēs un atbalstīja mūkus.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1337420
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties