Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:158613
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.10.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

3. Kas jāņem vērā veicot salīdzinājumu?
Salīdzinošās politikas analīze ir stipri atkarīga no analīžu atlasītajiem gadījumiem. Bieži vien šie gadījumi ir pareizi, bet tikpat bieži tie var būt arī nepareizi. Salīdzinātājam ir jāvar pamatot konkrēto gadījumu izvēli uz teorētiskiem, nevis izdevīgiem pamatiem.3
Tāpat salīdzinātājam ir jāapzinās, kādi draudi var pastāvēt konkrētajā gadījumā politiskajos procesos, kā arī jācenšas tos izzināt un izvairīties no tiem.
Iesaistot salīdzinājuma pēc iespējas vairāk valstu, jārēķinās, ka visas netiks izskatītas pietiekami uzmanīgi. Tāpat vācot datus par katru valsti jābūt kādam kritērijam, kas nosaka pietiekamo materiālu daudzumu.44
Neskatoties uz daudzajām salīdzināšanas priekšrocībām, pastāv tikpat daudz neskaidru jautājumu. Mēs zinām tikai konkrēto teoriju vai metodi, bet ne problēmu jautājuma plašāku jēdzienu, līdz ar to var pazaudēt daudz būtisku aspektu salīdzinājuma procesā.
Veicot salīdzinājumu, jāņem vērā kultūras analīze, īpaši 2 iezīmes, kas ir saistītas ar salīdzinošo politiku. Pirmkārt, kultūra ir cilvēku domu sistēma. Šie cilvēki spēj tikt galā ar savu ikdienu. Otrkārt, kultūra ir sociālās un politiskās identitātes pamats, kas ietekmē to, kā cilvēki sadalās dažādās grupās un kā viņi rīkojas dažādās dzīves situācijās. Kultūra organizē cilvēkus, rada nozīmi dažādām rīcībām, motivē cilvēkus un grupas uz kaut kādām darbībām, analizē dažādas intereses, savieno cilvēkus grupās, lai piedalītos dažādos politiskos notikumos utt. Kultūras analīze spēlē dažādas lomas salīdzinošajā politikā.5 Salīdzinātājam ir jāņem vērā, ka kultūras atšķirību dēļ salīdzināt ir daudz grūtāk, jo valstīm ir dažādi uzskati par apkārtējo pasauli. Kultūra stipri ietekmē politiskos uzskatus un sapratni.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1246178
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties