Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:822080
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.01.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vai padoms izdzert 1,5 L šķidruma dienā, ēst tikai augļus un dārzeņus un neēst pēc sešiem vakarā. Kas der vienam, nederēs citam. Visi mēs esam atšķirīgi un mūsu veselība ir arī atšķirīga. Un jēdzienu veselība mēs saprotam katrs pa savam. Par veselību, to milzīgo nozīmi cilvēka dzīvē var runāt ilgi, bet ir ļoti svarīgi izskaidrot un arī iemācīt cilvēkus rūpēties par savu veselību, jo tikai mēs paši spējam to izdarīt. Tieši tāpēc ir ļoti svarīgas veselības stundas skolās, jo par veselību jārūpējas kopš pašas bērnības. Es uzskatu, ka svarīgi ir nevis pamācīt kā pareizi jādzīvo, bet gan iemācīt kā dzīvot, lai tas sagādā prieku un nenodara ļaunumu veselībai. Nedrīkst aizliegt cilvēkam kaut ko darīt, jo parasti tad speciāli vēlamies izdarīt to ko liedz. Labāk izskaidrot pēc iespējas sīkāk, kas notiks ar cilvēka organismu iedarbojoties kaitīgām vielām un ka tas ietekmēs veselību, tad cilvēks apsvērs visus „par” un „pret” un izdarīs pēc viņa prāta pareizo izvēli. Nedrīkst cilvēkiem uzspiest savu gribu, savu viedokli svarīgi, lai cilvēks pat izvēlas pareizo ceļu un dara to ar smaidu un vieglu prātu.
Mana iegūtā profesija ir cieši saistīta gan ar veselību, gan ar slimību. Tās ir divas lietas, kas ir cieši saistītas viena ar otru. Bez slimības mēs nevaram novērtēt veselību.
Manuprāt, veseli mēs esam tad, kad spējam rast harmoniju vai vidusceļu starp savu Es, ģimeni, darbu un atpūtu.
Svētkos mēs novēlam saviem tuviem cilvēkiem veselību, īpaši neaizdomājoties par veselības nozīmi. Bet tas nemaina to svarīgumu. Veselību mēs nevaram ielikt maisiņā un aiznest to cilvēkam, kurš slimo. Bet toties mēs varam iemācīt cilvēku, ka var rūpēties par savu veselību.
Katrs pats ir savas veselības kalējs. Kustība dzīvība.
Paldies par uzmanību.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties