Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:162366
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.11.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Lai uzņēmums veiksmīgi saražotu un realizētu savu produkciju, tā rīcībā jābūt nepieciešamajiem materiālu un naudas resursiem. Uzņēmumam nepieciešamie līdzekļi sastāv no pamata kapitāla, kas savukārt sastāv no pamatlīdzekļiem jeb ilgstošas lietošanas objektiem, vērtspapīru emisijām un izpirkšanas, rezervēm, kuras ir obligāti jāuzkrāj jebkuram uzņēmumam, un nesadalītās peļņas vai nesegtajiem zaudējumiem, bet otra nepieciešamo līdzekļu grupa saimnieciskās darbības veikšanai uzņēmumam ir apgrozāmie līdzekļi, kuri atrodas nepārtrauktā apgrozībā un neturas ilgāk par gadu atšķirībā no pamatkapitāla. Pie apgrozāmajiem līdzekļiem pieder krājumi jeb ražošanai nepieciešamās izejvielas un uzkrātie gatavie produkti, debitoru parādi, kad pircējs nesamaksā par saņemto preci vai kāds no darbiniekiem neatdod aizdoto naudu, vērtspapīri, kā arī naudas līdzekļi, kas atrodas uzņēmuma kase un norēķinu kontos bankās. šo visu uzņēmuma līdzekļu kustība tiek attēlota grāmatvedības bilancēs .
Ieguldot uzņēmuma līdzekļus nepieciešamo resursu iegādei vai to ražošanas uzlabošanai, tiek veikta aprite, kura beidzas, kad šie ieguldītie līdzekļi tiek atgriezti pilnā apjomā. Aprite ir process, kas atkārtojas no jauna un jauna, jo uzņēmumam nepieciešamie resursi arī ir jāpērk no jauna un jauna noteiktā daudzumā atkarībā no ražošanas tehnoloģijas, produkcijas un pakalpojumu piedāvājuma un daudzuma. Tā kā ražošanas resursi ir jāatjauno, tad šī procesa nepārtraukto atkārtošanu sauc par atražošanu. Tomēr ne visi ražošanas resursi ir atjaunojami. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1344750
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties