Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:190830
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.10.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Pareizā virzienā tiek sperts solis, kad mēz rēķinam ienesīgumu. Ienesīgums tiek aprēķināts kā ikgadējs procentu dividendes maksājums, kas tiek maksāta par obligāciju, piemēram, 80$/900$=8,89%. Sākumā šis skatiens izskatās saprātīgs veids kā aprēķināt procentu likmes, kamēr neapjaut, ka tas norāda uz faktu, kad obligāciju dzēšanas termiņš pēc desmit gadiem iestāsies un būs 100$ ienākums, kaut gan būs iegādātas obligācijas par 900$, jo obligācijas dzēšanas termiņā tie tiks iegūti obligācijas nominālvērtības 1000$ apjomā. Ienesīgums līdz dzēšanai tiek rūpīgi un plaši izmantots procentu likmju mērījumos finanšu tirgū. Tas iekļauj sevī faktorus, kas pašlaik ņemts kā raža. Piemēram, salikto procentu gadījumā pie 8% likmes, 100$ šodien pēc gada būs 108$, bet pēc 2 gadiem 116,64$. Mēs arī varam darboties atpakaļgaitā diskontējot nākotnes vērtību tagadnes vērtībā, kad 108$ iepriekšējā gadā būtu 100$ vērti. Ienesīgums līdz dzēšanai drošība ir tā, ka īpaši procentu likme vai diskonta likme, veidos summu no pašreizējās vērtības visus nākotnes maksājumus kā drošības garants naudas pirktspējas saglabāšanā .
Augstākas procentu likmes nozīmē zemākas obligāciju cenas un otrādi. Mēs varam izmantot vispārējo tagadnes vērtības formulu,, lai nodemonstrētu kāpēc tas tā ir. Ja obligāciju kupona maksājums ir C un nominālvērtība F ir nemainīga, augstāks ienesīgums līdz dzēšanai r nepieciešams nozīmēt zemākas obligāciju cenas. L

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties