Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:323335
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Personība tiek skaidrota kā individualitātes ārējā izpausme, tieši kā cilvēku uztver apkārtējie un kādu iespaidu viņš atstāj uz cilvēkiem. Personība vēl pagaidām īsti ir neatrisināts objekts psiholoģijā. Problēmas ir atrast vienotu kopideju, kas raksturotu personību. Personība ir stabilo īpašību un tieksmju kopums, kas atšķir indivīdu no citiem. Ar personību var saprast arī kompleksu hipotētisku konstrukciju, kas radīta uz novērojumu pamata, kā arī radīta no daudziem sīkiem elementiem. Vēl ar personību saprot cilvēku, kam ir noteiktas sociālas attiecības, viņš tās apzinās un aktīvi tajās darbojas, tas spēj arī aktīvi darbojoties pārveidot pasauli. Neviena definīcija nesniedz skaidru priekšstatu par personību, bet katra tā savā ziņā akcentē kādu no personības elementiem, tādēļ vairāku definīciju pielietošana padziļina izpratni par personību1.
Personības strukturēšanas mēģinājumi aizsākās 20.gadsimta 50.gados. zinātnieki centās izteikt galvenās īpašības un veidot blokus. Tomēr tas neizdevās, bet var izdalīt stuktūrmodeļus, kuri veidoti no koordinācijas un subordinācijas principiem. Otrais variants ir izplatītāks, šeit tiek piešķirta kādai grupai noteicošā loma, parējās atrodas atkarības stadijā no galvenās.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties