Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:663897
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Grieķu audzināšana saistīta ar visu pasaules izpratni. Katra brīva cilvēka dzīve cieši saistīta ar sabriedrībā pastāvošiem likumiem. Par indivīda dzīves augstāko jēgu uzskatīja kalpošanu savai valstij, bet valsts pienākums bija rūpēties par savu ilsõnu audzināšanu un aizsardzību.
Audzināšanas mērķis bija atkarīgs no sabiedrības sociāli ekonomiskajiem un politiskajiem apstākļiem, zināšanu, kūltūras, valdošās ideoloģijas līmeņa.
Romieši augsti cienīja valsti kā savas labklājības garantu. Romiešus maz interesēja subjektīvie cilvēka pārdzīvojumi (laime, vērojumi, estētiskā bauda, domāšanas prieks u.c.), viņu iekšējai būtībai vairāk atbilda cīņa par kaut kādu ārēju mērķi, konkrētu uzdevumu izpilde, maz rēķinoties ar saviem subjektīvajiem pārdzīvojumiem.Grieķi bija sapņotāji, tad romieši – praktiķi. Izmantojot grieķu likumības ideju, romieši izstrādāja juridisko principu sistēmu, kas lielā mērā tiek atzīta arī mūsdienās. Ja grieķi centās vērtēt, tad romieši par visu sprieda pēc lietderības.Interesi izraisa atšķirība grieķu un romiešu reliģiskajos uzskatos, kam,protams, bija liela ietekme arī uz audzināšanu. Ja grieķu dievi bija cilvēkiem labvēlīgi, precējās un bija bērni,tad senākā periodā romiešu dievi bija noslēpumaini, bezpersoniski, bez cilvēciskām spējām, viņi bez jūtām tiesāja cilvēkus. Tēva tiesības bija romieša galvenās tiesības. Romiešu likumos bija paredzēti arī pilsoņu pienākumi. – vadīt savu saimniecību, slēgt līgumus, dienēt armijā. Romiešī labprāt nodarbojās ar amatniecību un tirzniecību, Grieķijā tas nebija pieņemts.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1141782
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties