Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:827230
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.03.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

Kvalitatīvie dati pret kvantitatīvajiem datiem-
Pareto diagrammas var parādīt tikai kvalitatīvus datus, kurus var novērot. Tas tikai parāda atribūta vai mērījuma biežumu. Viens no Pareto diagrammu radīšanas trūkumiem ir tas, ka tos nevar izmantot, lai aprēķinātu datu vidējo lielumu, tā mainīgumu vai izmērītā atribūta izmaiņas laika gaitā. To nevar izmantot, lai aprēķinātu vidējo, standarta novirzi vai citu statistiku, kas vajadzīga, lai iztulkotu no izlases savāktos datus un novērtētu reālās pasaules iedzīvotāju stāvokli. Bez kvantitatīviem datiem un no šiem datiem aprēķinātās statistikas vērtības nav iespējams matemātiski pārbaudīt. Kvalitatīva statistika ir nepieciešama, lai noskaidrotu, vai process var palikt specifikācijas robežās, tomēr Pareto diagramma var parādīt, kura problēma ir vislielākā, to nevar izmantot lai aprēķinātu cik problēma ir nopietna.

Priekšrocības:
Organizatoriskā efektivitāte-
Pareto analīze prasa, lai indivīdi uzskaitītu nepieciešamās izmaiņas vai organizatoriskas problēmas. Kad izmaiņas vai problēmas ir uzskaitītas, tās tiek sakārtotas pēc kārtas no lielākajiem līdz vismazāk smagajiem. Problēmu risināšanā vai uzlabošanā galvenā uzmanība jāpievērš problēmām, kas ir visaugstākās. Koncentrēšanās uz problēmām, cēloņiem un problēmu risināšanu veicina organizācijas efektivitāti. Uzņēmumi darbojas efektīvi, kad darbinieki identificē problēmu cēloņus un pavada laiku, lai atrisinātu lielākās problēmas, lai iegūtu vislielāko organizatorisko labumu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties