Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:218770
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.12.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Darbība starptautiskajos uzņēmumos ir ļoti sarežģīta un komplicēta. Tas ir saistīts ne tikai ar lielo darbinieku skaitu, dažādās valstīs, bet arī ar to, ka katrā valstī ir savas īpatnības un katra uzņēmuma struktūrvienība ir atsevišķa organizācija, kas ne vienmēr spēj ar citām struktūrvienībām veidot vienu kopīgu organizāciju. Tieši tāpēc rodas problēmas, izlemt par to, vai nepieciešama vienota personāla vadības stratēģija starptautiskas organizācijas meitas uzņēmumos. Ja organizācijas meitas uzņēmums ir radniecīgs mātes uzņēmumam, tad problēmas ar vienotas personāla vadības stratēģijas izveidošanu un uzturēšanu ir mazākas. Nepieciešams izstrādāt bāzes stratēģiju, kuru pēc tam pielāgo meitas uzņēmums savas organizācijas kultūras prasībām.
Savukārt, ja meitas uzņēmums būtiski atšķiras no mātes uzņēmuma (piemēram, meitas uzņēmums ir mātes uzņēmuma veidots riska uzņēmums, vai arī pārstāv citu nozari), tad vienota personāla vadības stratēģijas ieviešana jau radīs lielākas problēmas, jo meitas uzņēmums jutīsies vairāk autonoms, nejutīs ciešu saiti ar mātes uzņēmumu. Tas savukārt izraisīs to, ka meitas uzņēmumā radīsies neapmierinātība ar to, ka mātes uzņēmums- kas viņu skatījumā ir pavisam cits uzņēmums- jaucas viņu iekšējās lietās un parāda savu pārākumu. Pat labi veidotās darbinieku attīstības programmas, kurās būs ieviesta dzīvē darbinieka rotācija, radīs tikai neapmierinātību, jo to rezultātā „spožie prāti” aizplūdīs uz mātes uzņēmumu, samazinot meitas uzņēmuma konkurētspēju.
Šajā gadījumā, lai saglabātu abu uzņēmumu konkurētspēju, personāla vadības stratēģija jāizstrādā, balstoties uz visaptverošas kvalitātes vadību. Visaptveroša kvalitātes vadība ir tāda uzņēmuma iekšējā kultūra, kurš ir apņēmies, nepārtraukti pilnveidojoties, sasniegt klientu apmierinātību. Šī kultūra atšķiras dažādās ražošanas vai pakalpojumu sniegšanas nozarēs, kā arī dažādās valstīs, bet tai ir vienoti būtiskie principi, kas tiek ieviesti, lai nodrošinātu uzņēmumam lielāku tirgus daļu, palielinātu ienākumus un samazinātu izmaksas. Visaptveroša kvalitātes vadības filozofija uzņēmumam ir veids, kā izpildīt visu ieinteresēto pušu vēlmes un gaidas efektīvi un produktīvi, nepārkāpjot ētiskās vērtības.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,20 €
Materiālu komplekts Nr. 1336106
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties