Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:699212
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.10.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Kā zināms pastāv organizācijas iekšējā un ārējā vide. Organizācijas iekšējā vide ir tie galvenie organizācijas darbības nosacījumi un faktori, kas izveidojas tās menedžmenta galaiznākumā. Organizācijas iekšējās vides faktori ir :
• mērķi;
• darbinieki;
• struktūra;
• organizācijas kultūrvērtības, menedžmenta darba stils;
• tehnoloģija.
Mazliet sīkāk par katru no šiem faktoriem:
Mērķi. Organizācijas mērķiem raksturīga dažādība. Organizācijām un menedžeriem ir daudzi mērķi, kas dažkārt nav savstarpēji saistīti un var pat izraisīt konfliktus organizācijā, grupā vai starp atsevišķiem darbiniekiem.
Darbinieki ir organizācijā strādājošie cilvēki, kuri izturas atbilstoši personiskajām īpašībām un organizācijas iekšējās, kā arī ārējās vides apstākļiem. Balstoties uz nejaušību menedžmenta skolas pārstāvja F.Fidlera pētījumiem, pierādīts, ka grupas darbība ir atkarīga no menedžera spējas izvēlēties noteiktu darbības stilu atkarībā no valdošās situācijas labvēlīguma. Fidlers uzskatīja, ka labvēlīgums ir atkarīgs no 3 mainīgiem pamatelementiem: vadītāja un grupas savstarpējās attiecības; uzdevuma strukturizācijas pakāpe; menedžera vara un autoritāte.
Struktūra. Ja organizācijas līmeņi liecina par menedžeru lomu menedžmenta procesā, tad organizācijas nodaļas liecina par konkrētu funkcionālu lauku. Organizācijas struktūra ir loģiskas savstarpējās attiecības starp menedžmenta līmeņiem un funkcionālām nodaļām, kas ir konstruētas tā, lai efektīvi sasniegtu organizācijas mērķus. Struktūra tiek uzskatīta par vienu no galvenajiem elementiem organizācijā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties