Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:260551
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ir acīmredzams, ka žurnāliste šādi rīkojusies savas avīzes – „Dienas” – interesēs un tai pašā laikā arī savās interesēs. Skandalozu rakstu rakstīšana ir bijis šīs žurnālistes darbības pamats jau iepriekš.4 Skandāli nodrošina avīzei augstus lasītāju reitingus, tadējādi veicinot atpazīstamību, ietekmi un ienesot lielāku peļņu veidotājiem. Domāju, ka no morāles viedokļa neitrāli vērtējamas avīzes cenšanās piesaistīt lielāku lasītāju skaitu, tomēr negatīvi būtu jāvērtē žurnālistes rīcība, ja viņa šādi rīkojusies savas karjeras labad. Citādi ir gadījumā, ja viņa šādi rīkojusies, lai sniegtu iespēju atklāt kāda cilvēka – valsts amatpersonas – patieso rīcību.
Iespējamo rīcības variantu ir daudz, diemžēl to izvērtēšana nav vienkārša, jo patiesā situācija visticamāk ievērojami atšķiras no publicētā situācijas apraksta. O. Kastēns izteicies, ka par žurnālistes eksperimentu jau zinājis no paša sākuma. Tādā gadījumā pareizā rīcība jau no sākuma būtu neatbildēt uz jebkāda veida žurnālistes mājieniem, nevis nonākt līdz amorālai rīcībai.
Arī žurnāliste būtu varējusi rīkoties savādāk, jo, kā zināms, par mudināšanu paveikt noziegumu iestājas kriminālatbildība, bet arī precēto pavedināšana ir sodāma, kaut ne krimināli. Morāla rīcība būtu gaidīšana, kamēr O. Kastēns atsūtīs īsziņu pirmais. Esmu pārliecināts, ka šis arī ir visoptimālākais variants no ētikas viedokļa. Tomēr skaidrs, ka šāda rīcības varianta gadījumā žurnāliste īsziņu nekad nesaņemtu, līdz ar to arī nevarēdama izpildīt sev nospraustos mērķus.
Apskatot interneta lapas, kurās aprakstīts šis atgadījums, secinu, ka šī Latvijas sabiedrībai bijusi visai aktuāla tēma, jo pat tik lietišķas avīzes kā „Dienas Bizness” interneta lapā atrodamajam rakstam pievienoti turpat divi simti viedokļu.5 Uzskatu paudēji galvenokārt dalās divās grupās – vieni slavē žurnālisti un nopeļ ministru, savukārt otri žurnālistes rīcību skaita par neētisku un amorālu.
Mans uzskats ir, ka viņa to drīkstēja darīt, kaut varbūt tas nav labākais veids, kā veidot karjeru. Tomēr atmaskošanu O. Kastēns bija pelnījis, tapat kā to būtu pelnījuši vēl daudz citu amatpersonu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties