Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:555902
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 20. gs. (1900. - 1999. g.)
2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Fāzes ietekmē ne tikai ekonomiskie apstākļi, tie var būt arī kari, ar politiku saistītas lietas, dabas resursu beigšanās
Vēl viena lieta, kam savu uzmanību velta makroekonomika ir inflācija (uzbriešana), kas nozīmē cenu pieauguma procesu. Tai var būt dažādi cēloņi un dažādas risināšanas metodes. To iedala divos veidos:
Pieprasījuma inflācija-kopējais pieprasījums pārsniedz kopējo piedāvājumu. Kā cēlonis tam var būt nevajadzīga naudas emitēšana, kredītu neefektīva izmantošana, ne ar ko neapstiprināta algas celšana, inflācija gaidīšana. Kā piemēru varu minēt situāciju, kad ziņās lasījām, ka cukura cenas drīzumā celsies un tauta ar bariem skrēja pirkt cukuru, cenas cēlās uzreiz.
Izmaksu inflācija ir tas, kas piespiež Centrālo banku emitēt naudu palielinot tās masu: nodokļu kāpums, darbaspēka kā ražošanas resursa sadārdzināšanās, citu valstu eksportmuitu sadārdzināšanās.
Kā sekas pēc inflācijas mēs saskaramies ar tautsaimniecības nelīdzsvarotību. Plusā ir debitori, bet ne kreditori. Aug procentu likmes, izsniedz, pārsvarā, īstermiņa kredītus, Arī šodien mēs redzam tādu situāciju, ka cilvēki nav spējīgi atdot parādus bankām.
Lai arī cilvēkiem nav lielas intereses attiecībā pret makroekonomiku, to vajadzētu kaut nedaudz, bet pārzināt. Tā saista mūs visus kopā vienā lielā mehānismā, no kura ir atkarīga mūsu valsts nākotne.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1317741
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties