Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
2,49
Ietaupījums:
0,32 (13%)
Cena ar atlaidi*:
2,17
Pirkt
Identifikators:519132
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.06.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kviešu mīklas gatavošanai ir nepieciešami kviešu milti, raugs, sāls un ūdens. Lai maize būtu garšīgāka, pievieno taukvielas – margarīnu vai augu eļļu, kukurūzu un piena produktus. Lai maizes piedāvājums būtu plašāks un, lai paaugstinātu izstrādājumu uzturvērtību, mīklai pievieno dažādu augu sēklas – saulespuķu sēklas, linsēklas un kukurūzas putraimus, sezamu, magones, speciāli sagatavotus sēklu maisījumus vai citas piedevas un garšvielas, kā ķimenes, riekstus, rozīnes, sieru un citas izejvielas. Maiznieki katrā ceptuvē cenšas cept maizi, kura atšķiras no citur ceptās, tāpēc tiek veidoti jauni maizes izstrādājumi ar atšķirīgu formu un ārējo izskatu.
Maizes tehnoloģiskie procesi, izmantojot dažādas iekārtas, sākas ar mīklas mīcīšanu, dalīšanu un veidošanu. Kviešu un rudzu maizei tie ir līdzīgi, tomēr katram maizes veidam ir savas gatavošanas nianses. Saformētās mīklas sagataves novieto uz pannām vai raudzēšanas lentām un ievieto pēcraudzēšanas kamerās, kuru tuvumā atrodas krāsnis. Viens no pēdējiem etapiem ir maizes cepšana, tā prasa atbilstošu tehnoloģisko procesu un režīmu ievērošanu. Rudzu maizes gatavošana ir sarežģītāka, jo rudzu mīklām jābūt ar paaugstinātu skābumu, un pirms mīklas mīcīšanas jāgatavo ieraugs. Latvijā vēl ir saglabājušās senās rudzu maizes cepšanas tradīcijas un mīklas gatavošana sākas ar miltu plaucēšanu, turpinās ar garu mīklas raudzēšanu un nobeigumā ar maizes cepšanu karsti izkurinātā klona krāsnī.
1. Mīklas gatavošana – mīcīšana.
Gatavojot kviešu mīklu visas nepieciešamās izejvielas – miltus, raugu, ūdeni, sāli, cukuru, taukvielas, saber katlā un intensīvi samīca, apmēram 10 – 12 minūtes, kamēr iegūst viendabīgu, elastīgu mīklu. Mīcot mīklu, ir svarīgi precīzi pievienot nepieciešamo ūdens daudzumu.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Maizes gatavošanas tehnoloģija”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/519132

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties