Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
5,99
Ietaupījums:
0,96 (16%)
Cena ar atlaidi*:
5,03
Pirkt
Identifikators:482907
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.03.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  IEVADS    3
2.  UZTURVĒRTĪBA    5
2.1.  LIELLOPU GAĻAS UN SUBPRODUKTU UZTURVĒRTĪBA (100G PRODUKTA)    5
2.2.  TAUKU IZMANTOJAMĪBA    6
3.  PREČZINISKAIS RAKSTUROJUMS    7
3.1.  LIELLOPU GAĻAS IEDALĪJUMS PĒC DZĪVNIEKA VECUMA    7
3.2.  LIELLOPU GAĻAS LIEMEŅA SASTĀVDAĻU IEDALĪJUMS    7
4.  APSTRĀDE UN GATAVOŠANA    9
4.1.  LIELLOPU GAĻAS IEDALĪJUMS PĒC APSTRĀDES VEIDIEM UN GATAVOŠANAS    9
5.  IZEJVIELU PIRMAPSTRĀDE    10
5.1.  GAĻAS PIRMAPSTRĀDE IETVER    10
5.2.  ATKARĪBĀ NO SAGATAVOJAMĀ ĒDIENA VEIDA    10
  SILTAPSTRĀDE UN GATAVOŠANA    11
6.  ĒDIENU GATAVOŠANAS TEHNOLOĢIJA    13
6.1.  VĀRĪTA LIELLOPA MĒLE    13
6.2.  GULAŠS    14
7.  ĒDIENU PASNIEGŠANAS RAKSTUROJUMS    15
7.1.  PASNIEGŠANAS TEMPERATŪRA    15
7.2.  MĒRCES, PIEDEVAS    15
7.3.  TRAUKI    15
7.4.  UZGLABĀŠANAS TEMPERATŪRA, REALIZĀCIJAS LAIKS    15
7.5.  KVALITĀTES RĀDĪTĀJI    15
8.  KOPSAVILKUMS    16
9.  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    17
Darba fragmentsAizvērt

7.4. Uzglabāšanas temperatūra, realizācijas laiks:
Liellopu gaļas auksto ēdienu uzglabāšanas temperatūra ir +40C, vēlams realizēt 2-3 stundu laikā;
Karsto ēdienu uzglabāšanas temperatūrai jābūt virs +650C,jārealizē 2-3 stundu laikā, bet ja temperatūra gaļas iekšienē nav bijusi augstāka par +740C, tad gaļas ēdiens jārealizē 30 minūšu laikā.

7.5. Kvalitātes rādītāji:
Pareizi izceptai gaļai jābūt mīkstai, sulīgai ar brūnu garoziņu ( ja nav panēta), ar patīkamu smaržu un garšu;
Gatavai gaļai ir pelēcīgi brūngana sula, kas izdalās, iedurot gaļā ar adatu;
Vārītai gaļai jābūt pelēcīgā krāsā. [9.]

8. KOPSAVILKUMS
Gaļas ēdieni ir vieni no cilvēka ēdienkartes svarīgākajiem ēdieniem, jo ar gaļu mēs saņemam tādas olbaltumvielas un neaizstājamās aminoskābes kādu citos produktos ir maz;
Ar gaļu tiek uzņemti daudz B grupas vitamīnu, taukvielas, minerālvielas, ekstraktvielas u.c.;
Liellopu gaļas liemenī ir lielākā procentuālā muskuļaudu daļa salīdzinot ar citiem , un tieši muskuļaudi ir vērtīgākā gaļas sastāvdaļa;
Liellopu gaļā ir salīdzinoši augsta tauku izmantojamība organismā;
Gaļas ēdieniem ir visdažādākās garšas īpašības;
Gaļu var kombinēt ar ļoti daudziem citiem pārtikas produktiem;
Gaļas gatavošanas, pārvadāšanas un uzglabāšanas nosacījumi ir rūpīgi jāievēro, jo tajā ātri vairojas mikroorganismi.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Liellopu gaļas ēdieni”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/482907

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties