Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:569631
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Par spīti miera līgumam ar Krieviju, ķeizariskajai Vācijai karā sāka klāties arvien smagāk. 1918. gada rudenī tā pārdzīvoja to pašu ekonomisko katastrofu, ko Krievija 1916./17. gada ziemā (trūka pārtikas, kurināmā utt.) 1918. g. 9. novembrī Vācijas ostas pilsētā Ķīlē sākās stihiski matrožu nemieri, kas pārsviedās uz visu valsti. 11. novembrī Vācijas delegācija Kompjēņas mežā pie Parīzes parakstīja pamiera līgumu ar Antantes valstīm (Angliju un Franciju, jo Krievija jau bija no kara izstājusies).
Radās jautājums, ko darīt ar Vācijas okupētajām teritorijām. Antantes valstu valdības gribēja, lai tajās vēl kādu laiku uzturētos vācu karaspēks (lai šeit nesāktu ienākt boļševiki no Austrumiem). Tomēr vienkāršie vācu karavīri nebija pierunājami palikt un gatavojās doties uz mājām pie sievām un bērniem. Liela nozīme bija arī lieliniecisma idejām – arī vācu karaspēks bija „sasirdzis” ar tām.
Pa to laiku Latvijas politiķi – neatkarības idejas piekritēji neturēja rokas klēpī. Viņi izmantoja vēstures piedāvāto īso „politisko vakuumu”, lai panāktu Lielbritānijas atbalstu Latvijas neatkarīgas valsts izveidei. 11. novembrī Lielbritānijas ārlietu ministrs lords Balfūrs paziņoja Nacionālajai padomei, ka „Viņa Karaliskās majestātes valdība ir gatava nodrošināt Latvijas atzīšanu de facto”. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1306799
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties