Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Latvijas iekšzemes kopprodukta analīze laikā no 2007. līdz 2011.gadam

     

    Konspekts7 Ekonomika

4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:257485
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.06.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Iekšzemes kopprodukts 2007.gadā    4
  Iekšzemes kopprodukts 2008.gadā    6
  Iekšzemes kopprodukts 2009.Gadā    8
  Iekšzemes kopprodukts 2010.gadā    10
  Iekšzemes kopprodukts 2011.gadā    12
  Nobeigums    14
  Izmantotā literatūra    15
Darba fragmentsAizvērt

Pozitīvo izaugsmi veicināja gandrīz visas nozares, un negatīvi pieauguma tempi bija vien nekustamo īpašumu un finanšu operāciju nozarēs. Par gada lielāko pārsteigumu parūpējās būvniecības nozare, kas gadā kopumā pieauga par 12,4%. Visaugstākais pieaugums bija vērojams ar tūrismu saistītajā izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu nozarē – par 21,8%. Lielāko devumu tautsaimniecības izaugsmē 2011. gadā devušas trīs lielākās nozares – tirdzniecības, apstrādes rūpniecības un transporta nozare, kas gada laikā augušas attiecīgi par 8,7%, 11,7% un 8%, kas kopumā palielināja IKP par 4 procentpunktiem. 2011. gadā strauji augušas arī investīcijas, kas ir priekšnoteikums tautsaimniecības turpmākajai attīstībai. Gada laikā investīciju apjomi auguši par 24,6%, veicinot straujāku importa pieaugumu, kā rezultātā pieauga tirdzniecības deficīts. Pozitīvas pārmaiņas redzamas arī investīciju struktūrā, straujāk augot produktīvām investīcijām - pusi no nefinanšu investīcijām veidoja ieguldījumi rūpniecībā un transporta nozarē. Investīciju kāpumu nodrošina gan ES fondu līdzekļu finansētie investīciju projekti, tā arī pašmāju lielo uzņēmumu investīcijas un kreditēšanas pieejamības atjaunošanās konkurētspējīgiem projektiem. Būtisku artavu investīciju palielinājumā deva arī ārvalstu tiešās investīcijas.
Arī 2011. gadā reālais preču un pakalpojumu eksports saglabāja galvenā tautsaimniecības virzītājspēka pozīcijas. Neraugoties uz negatīvajām norisēm globālajā ekonomikā, un jo īpaši Eiropā, Latvijas eksports demonstrēja ļoti strauju izaugsmi.

Nobeigums.
Krīzes laikā mainījusies Latvijas ekonomikas struktūra, kura kļūst sabalansētāka, no iekšzemes patēriņa vairāk virzoties uz eksportu. Pēc smagā kritiena Latvija nu jau kādu laiku ir atgriezusies uz izaugsmes ceļa. Latvijas tautsaimniecības izaugsme 2011. gadā ir bija daudz straujāka nekā lēsts iepriekš, līdz ar to kļūstot par vienu no visdinamiskāk augošajām ekonomikām ES valstu vidū. Pēc 2011. gada pēdējā ceturkšņa datiem Latvija ieņēma godpilno pirmo vietu ES ekonomikas izaugsmes līgā, krietni apdzenot arī savas Baltijas kaimiņvalstis.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1333132
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties