Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:389280
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.01.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Iesākumā būtu noderīgi aplūkot šī krājuma saturu un tā grupēšanas principus, kuri lasītājam spēj dot skaidru priekšstatu par to, kas meklējams un atrodams katrā nodaļā. Teksti grāmatā ir iedalīti 8 nodaļās, nobeigumā izdalot atsevišķu izteikumu nodaļu – No kongresa līdz kongresam.
Pirmā nodaļa ietver sevī vienu rakstu, kurš varētu kalpot arīdzan kā ievadvārdi šim krājumam – Miervaldis Birze rakstā Asiņainā atblāzma baltās lappusēs dalās savās pārdomās par prozas darbiem, kuros vēstīts par kara tēmu un secina, ka tādu latviešu literatūrā ir daudz, taču spilgtu un novērtējamu tomēr trūkst. Tam par iemeslu autors min laika distanci starp notikumiem un uzrakstīto, kā arī rakstītāja personīgo pieredzi, kas lielākoties spēj ļoti būtiski mainīt literāru darbu. Raugoties no mūsdienu lasītāja viedokļa – grāmata, kura aizsākas ar šādu smagu tēmu varētu arī neizpelnīties atzinību un lasītāja simpātijas, tomēr grāmatas izdevēji acīmredzot to atzinuši par atbilstošu.
Arī otrajā nodaļā ievietots tikai viens raksts – Pēteris Zeile Kritika: jaunas kvalitātes un neizmantotas iespējas – veroties no grāmatas nosaukuma viedokļa šis raksts būtu veiksmīgs ievads, kurš aizsāktu tēmu par literatūrkritikas procesiem iepriekšējā gadā, taču kā redzams tas tiek atstāts otrajā plānā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties