Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:486511
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.01.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

54.Medicīniska rakstura piespiedu līdz.Pers, kuras izdarījušas KL paredzētos nodarīj, bet sirgst ar psihiskiem traucējumiem un ir atzītas par nepiesk vai ierobežoti pieskait, var noteikt med rakstura piesp līdzek.Med rakst piesp līdz:1)ambulatoriska ārstēšana med iestādē,2)ārstēšana vispārēja tipa psihiatriskajā slimnīcā,3)ārstēšana specializētā psihiatr slimnīcā ar apsardzi.Ja pers nav bīstama sab-bai-tiesa var nodot tuviniekiem.Medic rakstura piesp līdz noteikšana pers, kuras ir nepieskaitāmas:tiesa var noteikt medic rakstura piesp līdz personām, kuras-izdarījušas KL paredzētos nodarījumus būdamas nepieskaitāmības stāvoklī, vai pēc nn izdarīšanas vai sprieduma saslimušas ar psihisku slimību kas liedz saprast savu darbību vai to vadīt.(ja šīs personas pēc izdarītā nodarījuma rakstura un sava psih stāvokļa dēļ ie bīstamas sab-bai.).Piesp ārstēšanu, ārstniec iestādes tipu nosaka tiesa.Nosakot ārstēšanu psihiatr slimnīcā tās tipu izraugās ārstniec iestāde.Medic rakstura piesp līdz noteikšana pers kuras ir ierobežoti pieskaitamas: šādu piesp līdz var noteikt personām kas izdarījušas nn būdamas ierobežotas pieskaitāmības stāvoklī-ja šādu pers notiesā 1)ar b/atņemšanu (ārstēšana notiek tai piemērotās b/atņemšanas vietās), 2)bez b/atņemšanas(tiesa uzliek tai par pienākumu ārstēties psihiatr medic iestādē pēc dzīves vietas).

55.Juridiskām pers. piemērojamie piespiedu līdz. Jurid-jai pers var piemērot piesp ietekmēšanas līdz, ja n.n. tās interesēs ir izdarījusi fiz per. Jurid-jai pers piemērojamie piesp ietekmēšanas līdz neattiecas uz v-ti, pašvaldībām u.c. publisko t-bu jurid-jām pers.Jurid pers piemērojamo piesp ietekmēšanas līdz veidi:1)pamata līdz-likvidācija, t-bu ierobežošana, mantas konfiskācija, naudas piedziņa.2)papildu līdz-mantas konfisk, kaitējuma atlīdzināšana.Jurid pers kā piesp ietekmēšanas pamata līdz var piemērot:1)par kr-p-pumu un mazāk smagu n, tikai naudas piedziņu, izņēmums:jurid pers īpaši izveidota nn izdarīšanai.2) par smagu un sevišķi smagu n-likvidācija, t-bu ierobežošana, mantas konfiskāciju, naudas piedziņu.Jurid pers kā piesp ietekm papildu līdz var piemērot: 1)arī mantas konfisk,ja jurid pers nn rezultātā guvusi mantisku labumu un tai-kā piesp ietekmēš pamata līdz piemērota t-bu ierobežošana vai naudas piedziņa.2)kaitējuma atlīdzināšana-ja nn rezultatā ir radīts būtisks kaitējums vai izraisītas smagas sekas.


Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,77 €
Materiālu komplekts Nr. 1351693
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties