Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:198053
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.09.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

2008./09. gada globālā ekonomiskā krīze smagi skāra arī Krieviju. Sabruka Krievijas fondu birža, devalvēja rubli, samazinājās iekšzemes kopprodukts, rūpniecības apjoms un iedzīvotāju ienākumi, pieauga bezdarbs. Lielāko lejupslīdi piedzīvoja būvniecības nozare un vairāki apstrādes rūpniecības sektori. Lai novērstu pārlieku rubļa devalvāciju, 2008. gada beigās Krievijas Centrālā Banka iztērēja aptuveni 1/3 no savām 600 miljardu dolāru lielajām valūtas rezervēm. Savukārt valdība piešķīra 200 miljardus dolāru, lai paaugstinātu banku sektora likviditāti un palīdzētu Krievijas uzņēmumiem tikt galā ar ārvalstu finanšu aizņēmumu. Bez energoresursu ieguves un eksportēšanas, Krievijā ir attīstīta arī rūpniecība un lauksaimniecība. Rūpnieciskās ražošanas apjomi Krievijā lēnām palielinās, tomēr Krievijas rūpniecības bāze ir ļoti novecojusi un tā būtu pēc iespējas ātrāk jāatjauno, ja Krievija grib panākt noturīgu ekonomisko izaugsmi.
Lauksaimniecības attīstību labvēlīgi ietekmē valsts dienviddaļā esošie auglīgie līdzenumi, kas stiepjas no valsts rietumu robežas līdz Centrālāzijai.
Lopkopības nozares nozīme Krievijā samazinās, pakāpeniski samazinās arī gaļas ražošana. Krievija ir viena no lielākajām gaļas importētājām pasaulē.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −-0,30 €
Materiālu komplekts Nr. 1340732
Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties