Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
1,99
Ietaupījums:
0,38 (19%)
Cena ar atlaidi*:
1,61
Pirkt
Identifikators:444132
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Soju ir tradicionālais korejiešu alkoholiskais dzēriens. Mūsdienās gatavošanas procesā tam tiek pievienots cukurs, bet pēc tradicionālās gatavošanas metodes cukuru tur nevajadzētu vairs pievienot. Soju tiek gatavots no rīsiem, bet var gatavot ari no graudiem un saldajiem kartupeļiem. Mūsdienas Soju ir ne tikai viens no Korejiešu tradicionālākajiem dzērieniem, bet arī viens no populārākajiem. Tas ir unikāls starp destilētajiem dzērieniem, jo ražošanas procesā apvieno divas konversijas – no cietes uz cukuru un no cukura uz alkoholu – kas parasti ir atsevišķi. Reizem tas medz būt isturēts līdz pat 10 gadiem. Soju pirmo reizi tika destilets laika no 1250-1300 gadam kad Koreja karoja ar Mongoliju. Mongoļi bija ieguvuši destilācijas iekartas no Persijas un iebrukot koreja kur tie izvietoja spirta rupnicas ap pilsētu dienvid Korejas abgabalā Kaesong. Abgabalā ap Kaeson Soju reizēm tiek dēvēts par ARAK-JU. No 1965 līdz 1991 lai atvieglotu rīsu trūkumu Korejiešu valdība aizliedza Soju gatavošanu no rīsiem. Līdz ar šo aizliegumu sākās Soju gatavošana no citam izejvielam. Sākotnēji tie bija mieži un kvieši, bet pec tam saka izmantot ari saldos kartupeļus.Vēlāk kad sāka aptrūkties arī šie resursi gatavo Soju saka šķaidīt ar avota ūdeni un tas kļuva vājāks. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Korejiešu tradicionālais alkohols - soju”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/444132

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties