Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:850373
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Naudas līdzekļi tiek noteikti kā nauda uzņēmuma kasē, pie bezskaidras naudas līdzekļiem pieskaita naudas līdzekļus, kas atrodas uzņēmuma kontos bankās, kā arī citās kredītiestādēs un naudas līdzekļi ceļā. Liela nozīme uzņēmumā tiek piešķirta tieši šiem naudas līdzekļiem, lai tiktu veikta uzņēmuma saimnieciskā darbība. Tas noved pie secinājuma, ka par naudas līdzekļiem jābūt stingrai un pareizai uzskaitei tieši naudas par naudas glabāšanas vietām, kas ir kase un bankas, gan arī par naudas līdzekļu veidiem, kā latos vai arī ārzemju valūtās. Naudas līdzekļu glabāšanas vietām jābūt drošām, kā arī naudas kontroles cilvēkam jābūt uzticamam. Uzņēmumiem savus naudas līdzekļus ir tiesības turēt jebkāda veida valūtās, kā arī tam nav daudzuma ierobežojums. Šādos gadījumos gada pārskata bilancē šī summa tiek pārrēķināta latos pēc Latvijas Bankas konkrētā kursa gada pārskata pēdējā dienā, jo visi darījumi ārvalstu valūtās Latvijā jāgrāmato latos1.
Kasē veic uzņēmuma skaidrās naudas uzskaiti, kuru reglamentē likums „Par Grāmatvedību” un MK noteikumi nr. 584 „Kases operācijas uzskaites noteikumi”. Ar kases palīdzību tiek iemaksāta skaidrā nauda par pārdoto preci vai sniegtajiem pakalpojumiem, vai tiek nauda izmaksāta priekš darba algas, avanss norēķinu personai saimnieciskajiem izdevumiem, komandējuma naudai u.c. izdevumiem. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1239577
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties