Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:702280
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.05.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

6. Galvenie Staņislavska aktiermākslas principi?
• K. Staņislavskis sāka radošo darbu kā amatieru teātra aktieris, cenšoties savos radītajos tēlos tuvināties konkrētām dzīvē novēroto cilvēku izturēšanās niansēm. Šī praktiskā pieredze bija neatsverams atbalsts, pievēršoties režijai Maskavas Dailes, kur tika radīts Eiropas skatuves mākslas vēsturē novatorisks modelis, apvienojot repertuāra teātri un studijas tipa teātri, kurā nepārtraukti tika veikti estētiski eksperimenti.
• K. Staņislavska aktierspēlē un režijā dominējošā pieeja bija naturālisms, taču viņa darbībā iezīmējās arī citu virzienu izpratne un pārvaldīšana.
• Tas sastāv no trim galvenajiem momentiem: “iespaidu uztveres”, “to pārstrādāšanas” un “jaunradīšanas”. Atšķirīgas ir tikai jaunrades izpausmes – dramaturgs kā jebkurš cits literāts raksta ar spalvu uz papīra, bet aktieris “rada savus darbus ar vibrējošiem nerviem no dzīvas miesas”.
• K. Staņislavskis atklājis, ka tikpat svarīgi aktierim ir iepazīt un izpētīt sevi, savu iekšējo pasauli – iespējams, līdz pat zemapziņas dzīlēm.
• Staņislavska aktiermākslas sistēma sastāv no divām atsevišķām, bet cieti saistītām daļām – “Aktiera darbs ar sevi” (aktierim jāspēj valdīt pār savu dvēseli, uzmanību un ķermeni) un “Aktiera darbs ar lomu” (izprast vielu, atrast vērtīgāko un nozīmīgāko, saplūst ar lomu, atslēgt to).

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties