Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:419173
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.12.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Datu aizsardzības tiesības ir administratīvo tiesību apakšnozare, kuru veido tiesību normas, kas atrodamas dažādā pakāpē dažādu nosaukumu normatīvajos aktos. Liela daļa tiesību normu par datu aizsardzību ir koncentrēta likumos, jau kur nosaukumos ir norāde uz datu aizsardzību. Ir arī tādi normatīvie akti, kuros atrodamas tikai dažas normas par datu aizsardzību.
Katra persona ir tiesīga principā pati noteikt par savu personas datu izpaušanu un apstrādi. Fizisko datu aizsardzības likuma pamatmērķis ir aizsargāt fizisko personu pamattiesības, it īpaši pamattiesību uz privātās dzīves neaizskaramību, attiecībā uz personas datu apstrādi. Personas dati ir jebkāda informācija, kas attiecas uz identificētu vai identificējamu fizisko personu. Personas datu apstrāde ir jebkuras ar personas datiem veiktas darbības, ieskaitot datu vākšanu, reģistrēšanu, ievadīšanu, glabāšanu, sakārtošanu, pārveidošanu, izmantošanu, nodošanu, pārraidīšanu un izpaušanu, bloķēšanu vai dzēšanu. Vācijas tiesībzinātnē sastopamais jēdziena „datu aizsardzība” skaidrojums: Datu aizsardzība ir visi pasākumi, kuri ir piemēroti vai nepieciešami tam, lai veicot uz personu attiecināmu datu apstrādi, tos aizsargātu pret ļaunprātīgu izmantošanu un līdz ar to novērstu datu subjekta aizsargājamas intereses aizskaršanu. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1247975
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties