Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:698956
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Karaļa pils.
Rozaura un Klotalds, kurš steidzas pie karaļa. Rozaura stāsta, ka satikusies ar Aleksēju, no kura iepriekš slēpās, pārģērbdamās par vīrieti, Rozaura ir aizvainota par Aleksēja izturēšanos, savienību ar Estrellu, lūdz Klotaldam atriebt pāridarījumu, kā viņš iepriekš bija solījis. Klotalds atsaka, jo Aleksējs viņu iepriekš izglābis no nāves, kad tam uzbruka Sigismunds savā pirmajā valdīšanas laikā. Rozaura izlemj Aleksēju sodīt pati.
Karalis un Aleksējs. Aleksējs ,pirms ieņem troni, grib apspiest pretestību, ko tauta izrāda.
Nemieri tautā pieaug plašumā. Pie karaļa ierodas Klotalds, kurš paziņo, ka Sigismunds atbrīvots. Karalis : ‘’ Man nesat šķēpu! Dēlam noziedzīgam ar savām rokām varu atņemšu! ‘’ Estrella arī apbruņojas, dodas kaujā.
Sigismunds mežainā kalnājā kopā ar kareivjiem, atjāj Rozaura. Rozaura lūdz Sigismunda aizsardzību. Stāsta, ka viņu dzemdējusi ir kāda augstdzimusi sieviete, kas Maskavijas galmā kalpojusi. Kāds augstāks kungs bija to pavedis un pametis, aizejot tai šķēpu ķīlā lika, šis šķēps būs tagad viņas atriebējs.
Rozaura stāsta , ka vēlas atriebties Aleksējam, ka tas viņu piekrāpis. Un tīko pēc karaļtroņa, tāpēc Estrellu precot. Rozaura devusies uz Poliju ar cerību, ka atgūs Aleksēja mīlu, bet velti. Estrella Sigismundam’’ Mēs iznīcināsim to apvienību, kas tev, kā man grib kaunu nodarīt.’’
Ierodas Klarins. Paralēli notiek kauja, sākumā Sigismunda pulks atkāpjas, tad situācija mainās.
Sigismunds un karalis satiekās. Karalis atzīst, ka ir zaudējis, padodas Sigismundam. Sigismunds tēvam jūt līdzi viņa muļķības dēļ, saka, ka tēva vaina ir viss ,kas noticis, jo viņš iejaucies tajā, ko debesis bija lēmušas , ieslogot Sigismundu, neļaujot visam notikt savu gaitu. ‘’Kas likteņvarai pretešķības dara ,ceļ nenojaustus spēkus darbībā’’. Tēvs un Sigismunds salīgst mieru. Sigismunds saved kopā Rozauru un Aleksēju. Klotalds atzīstas , ka ir Rozauras tēvs. Aleksējs bildina Rozauru. Sigismunds bildina Estrellu. Zaldātu vadoni Sigismunds pavēl ieslēgt savās bijušajās važās. Karalis : ‘’Ar neviltotu prieku, mans dēls, es tavos darbos noraugos!’’


Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1238013
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties