Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:547215
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.04.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Latvijas Republikas Augstākās tiesas Senāta Civillietu departamenta 2011.gada 14.decembra spriedums lietā Nr. SKC - 0427 – 11. Konstatējot, ka atbildētājiem pārtraucot maksāt īres maksu pielīgtajā apmērā ir izveidojies maksājumu parāds, kas pārsniedz likuma „Par dzīvojamo telpu īri” 28.2. panta pirmās daļas 1.punktā paredzēto, un ka viņi šā panta otrajā daļā noteiktajā kārtībā brīdināti par parādā nesamaksāšanas sekām, apelācijas instances tiesa, kā atzīst Senāts, pamatoti prasību apmierinājusi.
Tiesu nostāja jautājumos, kas saistīti ar likuma “Par dzīvojamo telpu īri” 28.2 pantā regulējumu, materiālo tiesību normu piemērošanā un tulkošanā ir vienveidīga, un būtisku problēmjautājumu nav. Tiesa katru gadījumu vērtē individuāli, un ne vienmēr, līdzīgos jautājumos piemēro iepriekš izteiktās atziņas, jo katrs gadījums ir vērtējams individuāli. Judikatūra attiecībā uz likuma „Par dzīvojamo telpu īri” 28.2 pantu risina neskaidrus jautājumus, nianses, kuras nav atrisinātas, atrunātas normatīvajos aktos, piemēram, attiecībā uz minētā panta otro daļu, no kuras neizriet, ka rakstveida brīdinājums ir jāizsniedz arī īrnieka ģimenes locekļiem, bet ievērojot normas kopsakaru ar citām normām izriet.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties