Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:209507
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Otrā pasaules kara laikā Japāna bija Vācijas sabiedrotā, bet karadarbību izvērsa Āzijā. Rezultātā Japāna okupē daudzas teritorijas tai skaitā arī lielvalstu īpašumus (kolonijas). 1944.gadā ASV un Anglija sāk intensīvu karadarbību pret Japānu. Rezultātā daudzas teritorijas tiek atbrīvotas. 45.gada augustā karā pret Japānu iesaistās arī PSRS un kopā ar ASV 1995.gada 2.septembrī Japāna tiek uzvarēta un paraksta bezierunu kapitulācijas aktu.
Japānas ekonomika ir pilnīgi sagrauta un, lai to atjaunotu ir nepieciešama ārvalstu palīdzība. Šāda palīdzība tiek apsolīta ar noteikumu, ka Japānā likvidēs militārismu un attīstīs demokrātiju.

1.Valsts iekārta un konstitūcija

1946.gadā izstrādā jaunu konstitūciju, bet 47.gadā tā tiek pieņemta. pēc šīs konstitūcijas Japāna kļūst parlamentāra monarhiste. Japānas valsts galva paliek imperators, bet viņa vara ir ierobežota. t.i. – viņam nav Veto tiesības. Vara tiek sadalīta starp parlamentu un imperatoru. Parlaments ir likumdošanas orgāns un tajā ir divas palātas – zemākā pārstāvju palāta un augstākā padomnieku palāta. Izpildvara pieder valdībai. Premjeru, jeb valdības vadītāju ievēl parlamentā, bet premjera izvirzītos ministrus apstiprina imperators. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties