Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:384619
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Anketas jautājumu veidošana.
Anketa ir jautājumu saraksts informācijas iegūšanai no respondentiem. Labai anketai ir jāpiesaista respondentu uzmanība un jāstimulē viņu ieinteresētība sniegt pilnīgas un precīzas atbildes. Jebkura aptaujas anketa tiek veidota ar mērķi pārvērst nepieciešamo anketas informāciju konkrētos jautājumos, uz kuriem respondenti grib un var atbildēt, lai vēlāk apkopotu respondetu sniegto informāciju, izveidot anketas jautājumus tā, lai līdz minimumam tiktu samazināti respondentu pretjautājumi par neskaidrībām un līdz minimumam būtu novērsta kļūdainu atbilzu iespējamība. Anketas dizainam un saturam ir jābūt veidotiem tā, lai tas atbilstu mērķa grupas specifikai un uztveres spējai. Jo izglītotāki ir aptaujājamie, jo sarežģītāka var būt anketa. Par to, lai anketa būtu saprotama visiem respondentiem, lai tā būtu ērti lietojama un patīkami, viegli aizpildāma, īpaši ir jādomā tad, ka izlases kopums ir daudzveidīgs, heterogens. Anketai ir jāmudina respondentus iesaistīties intervijā.
Jautājumu skaitu nosaka pētījuma uzdevuma sarežģītības pakāpe un dziļums – jācenšas ar minimālu jautājumu skaitu atbildēt uz visiem pētījuma programmā izvirzītajiem jautājumiem. Anketas sastādīšanā, pirmkārt, jāsāk ar vienkāršāko (kontaktjautājumi, faktu jautājumi), grūtākos un nepatīkamākos jautājumus jāievieto anketas beigu daļā. …

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1128476
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties