Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:261436
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.07.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Vēsturiskā perspektīva
Tā kā 23 visvairāk attīstītajām valstīm, nodarbinātība ražošanā samazinājās no aptuveni 28 procentiem no darbaspēka 1970. gadā līdz aptuveni 20 procentiem 2006. Starp valstīm, deindustrializācija sākās dažādos laikos, un tā ir attīstījusies, dažādos ātrumos. Tā sākās visagrāk ASV, darbam ražotnēs krītot no maksimālā 28 procentiem 1965. līdz tikai 16 procentiem 1994. Japānā, gluži pretēji, process sākās vēlāk, un darbs ražotnēs sasniedz 27 procentus no kopējās nodarbinātības 1973. gadā (astoņi gadi pēc tam, kad tika sasniegts maksimums ASV) un pēc tam slīdēšanu atpakaļ līdz aptuveni 23 procentiem 1994. 15 Eiropas Savienības valstīs, daļu ražošanā darba bija salīdzinoši augstā līmenī - par vairāk nekā 30 procentiem 1970. gadā, bet tad samazinājās straujāk līdz tikai 20 procentiem līdz 2006.
No otras puses, daļu darba, ko sastāda pakalpojumi, attīstītajām valstīm, ir palielinājies diezgan vienmērīgi visām attīstītajām valstīm kopš 1960. ASV ir radījis ceļu arī šeit, aptuveni 56 procentiem no darbaspēka nodarbināti pakalpojumos 1960. gadā un apmēram 73 procentiem 1994., lielāku daļu nodarbināto pakalpojumos nekā jebkurā citā attīstīta ekonomikā. Pieaugums nodarbinātības pakalpojumos kopā ir samazinājis darbinieku skaitu ražošanas nozarēs visām attīstītām valstīm.
Deindustrializācijas teorētiskais pamatojums
Deindustrializācijas laikā, samazinātais darbinieku skaits ražošanā, šķiet, atspoguļo samazināšanos daļā, ko ražošana pievieno IKP. No pirmā acu uzmetiena, šī samazināšanās būtu jāliecina, ka iekšzemes izdevums par ražo ir samazinājusies, bet izdevumus par pakalpojumiem ir palielinājies.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −-1,80 €
Materiālu komplekts Nr. 1127238
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties