Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:785841
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.06.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Pastāv šadi veidi, kā ieviest personāla politiku- publicitāte, procedūras, kontrole/ pārraudzība.
Nozīmīga ir saikne starp uzņērmuma mērķiem un personāla pārvaldības politiku, jo atbilstoši izstrādāta un ieviesta personāla politika liecina par to, kā uzņēmums parāda savu attieksmi un pilda sociālās saistības pret darbiniekiem.
Cilvēkresursu funkcionēšanu un atdevi ietekmē personāla polika, uzņēmuma stāvoklis un viedoklis par to sabiedrībā, piederības sajūta uzņēmumam, motivācija, u.c.
Ja agrāk valdīja uzskats, ka cilvēks ir viegli aizstājams un tā vērtība nav pietiekami liela, tad tagad arvien vairāk darba devēju apzinās cilvēka iegumu uzņēmumam. Ja darbinieks esošajā darba vietā nejūtas apmierināts, novērtēts, pietiekami atalgots, tas aizies strādāt pie konkurentiem, kas darbinieku novērtēs kaut vai dēļ zināšanām par iepriekšējo darba vietu, jauna darbinieka pieņemšama nozīmē apmācību, kas aizņem laiku, un ieguvums uzņēmumam šajā apmācību laikā ir mazāks nekā būtu bijis tad, ja darbotos iepriekšējais darbinieks, kas būtu pieradis pie darba apstākļiem un tempa.
Neapmierinātas vajadzības ir spēcīgākais cilvēku uzvedības motīvs. Starp visiem citiem cilvēka uzvedības veidiem neapmierinātās vajadzības iespaido arī cilvēka komunikatīvo uzvedību, tiecas apmierināties ar cilvēcisko kontaktu palīdzību.
Uzņēmumam ir jāspēj apmierināt darbinieku vajadzības pēc drošības, saskarsmes, pēc novērtējuma, lai tas nemeklētu piepildījumu citā konkurējošā uzņēmumā.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1332777
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties