Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:233501
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.09.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tēvs Luijs Jozefs Berliozs ( 1776-1848)-gudrs vīrs,lēnprātīgs un iecietīgs 18.gs. filozofijas sekretārs.Ievērojams ārsts.
Kad H.Berliozs apmeklēja medicīnas skolu viņš savā mītnē dalījās ar savu brālēnu Alfenu Robertsu.Savas studijas viņš turpināja divus gadus,kad beidzot viņš saņēma bakalauru zinātnes psihaloģijā 1824.gada janvārī.
H.Berlioza tēvs bija pats mieta iemiesojums,toties māte laulībā ienesa šai laulībā pilnīgu kontrastu.Viņa allaž bija niknuma pilna.Neviens un nekad neatrada viņas acīs žēlastību.Viņa nemitīgi visu kritizēja un nopēla,draudēja un lādēja.Viņa tēvs vienmēr piekāpās,viņš labāk izvēlējāsmieru,par kuru bija jāmaksā ar pazemojošu padevību,nekā uzvaras pilnu nemieru.Bet,jautājumā par Hektora karjeru,abu vecāku starpā valdīja pilnīga vienprātība.
Hekrors,kurš jo dienas jo apņēmīgāk bēga no medicīnas,kļuva par patstāvīgu teātra apmeklētāju,kaut gan vecākiem šī viņa neatkarības izpausma palika nezināma.
Kad H.Berliozs vēlējās braukt mācīties Karaliskajā mūzikas skolā,tad māte,kura dēlu vēlējās padarīt par dievbijīgu cilvēku,viņu nolādēja.Berlioza kundzei bija visai stipras relioģiozās jūtas un aktierus,aktrises,mūziķus,dziedoņus,dzejniekus un komponistus viņa uzskatīja par drausmīgiem radījumiem,kas izslēgti no baznīcas un nolemti elles mocībām.
Scēna izvērtās īsti patētiska.Sākumā aizvainotā traģiķe valdījās,svinīgi uzrunādama dēlu uz „jūs”,viņa lūdzās:”Es jūs lūgšus lūdzu,Hektor,atmest savu neprātu.Redziet,es metos jūsu priekšā ceļos,es jūsu māte!”

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties