Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:795904
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Bilances pasīvie konti attēlo aktīva attēloto līdzekļu avotus, tieši no kā ir iegūti šie līdzekļi. Pasīvs iedalās trīs lielās grupās - pašu kapitāls, uzkrājumi un kreditori. Kreditori sadalās vēl ilgtermiņa un īstermiņa kreditoros. Protams, visas iepriekš minētās pozīcijas sazarojas vēl citos kontos1.
Pamatkapitāls ir svarīgākā daļa pašu kapitālā, šis avots būtībā ir uzņēmuma sirds, kas dzen uz priekšu uzņēmumu pretī panākumiem. Individuālā uzņēmumā šika uzskaite par pamatkapitālu nav nepieciešams, jo uzņēmējs var palielināt to ar personīgajiem līdzekļiem vai samazināt izņemot līdzekļus savām personīgajām vajadzībām, tāpēc tiek atvērti uzņēmuma privātkonti, kas palīdz sekot līdzi izmaiņām. Šis lielums var mainīties atkarībā no saimnieciskās darbības rezultāta, jo uzņēmējs atbild ar visu savu mantu. Statūtsabiedrībām sava pamatkapitāla apjoms ir jāreģistrē Uzņēmumu valsts reģistrā, kur A/S un SIA pamatkapitāla minimālais lielums ir noteikts ar likumu. Akciju sabiedrības pamatkapitālu var palielināt izlaižot jaunas akcijas vai arī novirzīt uz pamatkapitāla palielināšanu uzņēmuma nesadalīto peļņu. A/S akcijas ir dažādu veidu un tām ir dažādas iespējas un ierobežojumi, tāpēc ir jāveic speciāla akciju uzskaites grāmata, kur viss tiek smalki reģistrēts.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties